1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakan Erdoğan, İsrail Terörünü G-20'ye Taşıdı
Başbakan Erdoğan, İsrail Terörünü G-20ye Taşıdı

Başbakan Erdoğan, İsrail Terörünü G-20'ye Taşıdı

G-20 Zirvesi'nde Mavi Marmara katliamını gündemleştiren Başbakan Erdoğan, İsrail'in "devlet terörü" uyguladığının bir kez daha altını çizdi.

29 Haziran 2010 Salı 11:57A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük 20 ekonomisine sahip ülkelerin liderler düzeyinde temsil edildiği Toronto'daki G-20 Zirvesi'ne Mavi Marmara katliamı konusunu gündemleştirdi. ABD Başkanı Barack Obama da dahil olmak üzere birçok liderle baş başa görüşmelerde bulundu. İsrail'in Mavi Marmara gemisindeki aktivistlere muamelesini ikili görüşmelerin tamamında gündeme getirdi. İsrail'in 'devlet terörü' uyguladığını vurgulayan Başbakan, olayla ilgili elindeki belgeleri muhataplarıyla paylaştı ve Türkiye'nin İsrail'in özür dilemesi dahil beklediği somut adımları anlattı. Erdoğan, insanî yardım gemisine yapılan saldırıda hayatını kaybeden 9 Türk'e ilişkin adlî tıp belgelerini Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero'ya ilettiğini de söyledi.

İsrail'in Mavi Marmara gemisindeki aktivistlere muamelesini 'devlet terörü' olarak nitelendiren Başbakan Erdoğan, ikili görüşmelerinin hemen hepsini Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin olayla ilgili bulgularını ve atılmasını beklediği somut adımları anlatma vesilesi olarak kullandı. 9 kurbana ilişkin adlî tıp belgelerini Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero'ya ilettiğini söyledi. Ortadoğu ve dünya barışına katkı sağlamak isteyen herkesin 'kendisine bu noktada bir çekidüzen vermesi' gerektiğini savunan Erdoğan, "Biz sadece barış için çalışıyoruz. Bizim şova merakımız yok. Böyle bir şeyi asla arzu etmiyoruz. Ve bütün bu gelişmeler karşısında da çok sabırlıyız." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT