1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakan Erdoğan Diyarbakır Belediyesinde
Başbakan Erdoğan Diyarbakır Belediyesinde

Başbakan Erdoğan Diyarbakır Belediyesinde

Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyet Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne gitti, Erdoğan'ı Baydemir ve BDP'li vekiler karşıladı.

16 Kasım 2013 Cumartesi 12:55A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 11.30'da Diyarbakır'a geldi.

Başbakan Erdoğan'ı Diyarbakır Havaalimanında İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP milletvekilleri Sırrı Sakık, Altan Tan, Esat Canan ile İl Emniyet Müdürü Recep Güven ve öteki yetkililer karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Diyarbakır'a geldi.

erdogan-baydemir-diyarbakir-bdp.jpg

BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE OSMAN BAYDEMİR BİRLİKTE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına geldi. Başbakan Erdoğan ve Belediye Başkanı Osman Baydemir bina girişi öncesindebirlikte vatandaşlara el salladı.

BAŞBAKAN'I BAYDEMİR KARŞILADI

Başbakan Erdoğan'ı havalimanında karşılayanlar arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Bağımsız Milletvekili Leyla Zana da vardı. Zana'nın yerel kıyafetler giydiği görüldü.

Belediye Başkanı Osman Baydemir, gazetecilere görüşmeyi anlattı. Hoş bir sohbetlerinin olduğunu belirten Baydemir, şunları söyledi:

''Milletvekillerimizi le birlikte karşıladık. İçerde son derece verimli hoş esprili bir sohbetimiz oldu. Diyarbakır halkımız açısından da önemli bir görüşme oldu. bu buluşma hepimizin acil ihtiyaç duyduğu eşitlik özgürlük kardeşlik hukuku temelinde nihai bir barışa da katkı sunmuş olur. Ben çok teşekkür ediyorum. Sayın Başbakan ile aramızda şöyle bir espri de geçti. 'Ben giderayak siz geldiniz sayın Başbakanım' dedim, 'Daha önce gelseydiniz birkaç proje alırdık sizden' dedim. Dicle Vadisi ve raylı sistem projesini görüştük. Bizden sonrakilere kapı açmış olduk."

erdogan-baydemir-diyarbakir-bdp2.jpg

KESKİN NİŞANCILAR YERLEŞTİRİLDİ

Başbakan Erdoğan'ın geçeceği güzergah üzerinde bütün evlerin çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Bir polis helikopteri de Başbakan'ı havadan takip ediyor.

DÜKKANLAR AÇIK

Bağlar Mahallesi'nde ilk kez bütün dükkanlar açık. Daha önceleri PKK'nın baskısıyla esnaf kepenk kapatıyordu. Ama bu kez öyle değil... Vatandaşlar sokaklarda Başbakan'ı bekliyor.

erdogan-zana-diyarbakir-bdp3.jpg

erdogan-baydemir-diyarbakir-bdp4-001.jpg

erdogan-baydemir-diyarbakir-bdp5.jpg

BARZANİ DE DİYARBAKIR'A GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davet ettiği Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve Kürt sanatçı Şivan Perver Diyarbakır'a geldi.

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Saat 07.10 sıralarında yaklaşık 20 araçlık konvoy ile Türkiye'ye giriş yapan IKBY Başkanı Barzani ve sanatçı Perver 3,5 saat süren yolculuğun ardından Diyarbakır'a ulaştı.

Barzani ve Perver'i kentin girişinde BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve vatandaşlar karşıladı. Kürtçe, "Yaşasın Başkan Barzani", "Evine hoşgeldin" yazılı pankartlar ve Barzani'nin babası Mustafa Barzani'ye ait fotoğraflarla karşılanan Barzani, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle aracından inemedi.

Kalabalık nedeniyle trafiğin aksaması üzerine bir vatandaş polis aracından yolun açılması için Kürtçe-Türkçe anons yaptı. Barzani ve Perver, uzun bir konvoy halinde kent merkezine doğru hareket etti. Barzani'yi 2 gün sürecek temasları kapsamında konaklayacağı Green Park Otel'in girişinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana karşıladı. Yöresel kıyafet giyinen Zana, Barzani ile kucaklaştı. Gazetecilerin sorularını cevapsız bırakan Barzani otele giriş yaptı.

Ardından 37 yıl sonra Diyarbakır'a gelen Perver de otelin önünde Milletvekilleri Zana ve Tan ile vatandaşların "hoşgeldin" sloganları ve alkışlar eşliğinde karşılandı. Zana ve Tan ile kucaklaşan Perver'in duygulu anlar yaşadığı görüldü. Perver'i karşılamaya gelen hayranlarının yoğunluğu nedeniyle otel önünde izdiham yaşandı.

Öte yandan bir grup genç de Irak'tan Barzani'yi karşılamak için Diyarbakır'a geldi. Irak'ın Erbil kentinden geldiklerini belirten Rezan Nirvani, Barzani'yi karşılamak istediklerini söyledi.

Çözüm sürecine destek verdiklerini ifade eden Nirvani, "Kuzey Iraklı gençler olarak sürecin devam etmesini temenni ediyoruz. Artık Türkiye'de ne Kürt gençlerin ne de Türk gençlerin kanının akmasını istemiyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT