1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Başakşehir'de “Nebevi Sünnetin Aşkınlığı” konuşuldu
Başakşehir'de “Nebevi Sünnetin Aşkınlığı” konuşuldu

Başakşehir'de “Nebevi Sünnetin Aşkınlığı” konuşuldu

Özgür-Der Başakşehir Temsilciliğinde Düzenlenen Programda Oktay Altın'dan Hadis Usulü Üzerine  Derinlemesine Analiz Gerçekleştirdi.

16 Aralık 2023 Cumartesi 17:08A+A-

2023-2024 sezonu İslam’ı Anlamada Usül Müzakereleri adlı program serisinin üçüncü programı Özgür-Der Başakşehir Temsilciliği'nde gerçekleşti. Hadis Usulü üzerine düzenlenen programda konuşan Oktay Altın, İslam dünyasında uzun zamandır tartışılan konulardan biri olan "Nebevi Sünnetin Aşkınlığı" üzerine kapsamlı bir sunum yaptı. Programda, Hadis ve Sünnetin İslami kültür ve inanç sistemlerindeki yerine ve bu kavramların tarihsel süreç içinde nasıl ele alındığına dair derinlemesine bir inceleme gerçekleştirildi.

Özgür-Der Başakşehir'de düzenlenen bu etkinlikte Altın, İslam tarihinde Hadis ve Sünnetin nasıl farklı şekillerde yorumlandığını ve uygulandığını detaylı bir şekilde anlattı. Müslümanların tarihte farklı kültürler ve düşünce sistemleriyle karşılaşmalarının bu konular üzerindeki etkilerine değinerek, İslam dünyasının bu etkileşimler karşısındaki tutum ve cevaplarını ele aldı.

Programda, Hadis ve Sünnetin modern zamanlarda hala nasıl bir öneme sahip olduğu ve günümüz sorunlarına nasıl ışık tutabileceği üzerinde duruldu. Altın, İslami yorum ve pratiklerin çeşitliliğinin İslam'ın evrensel ve zamansal ötesi niteliklerine katkısını vurguladı.

 

https://www.youtube.com/watch?v=HJKZP0ILNS0

b3-006.jpg

b2-005.jpg

b1-005.jpg

Haber: M. Furkan Gökçe

 

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum