1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Başakşehir'de "Gazze Ardu'l İzze" konuşuldu
Başakşehir'de "Gazze Ardu'l İzze" konuşuldu

Başakşehir'de "Gazze Ardu'l İzze" konuşuldu

Özgürder Başakşehir'in düzenlediği programda, Haksöz Dergisinin 392. sayısının ana konusu olan "Gazze Ardu'l İzze"yi değerlendirdi.

19 Kasım 2023 Pazar 21:02A+A-

M. Furkan Gökçe / Haksöz Haber

Yöneticiliğini Abdullatif Genç'in yönettiği programda, bölgesel ve küresel siyasetin önemli meselelerine de değinildi. Özgür-Der Başakşehir Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda, Gazeteci Kenan Alpay, Haksöz Dergisinin Kasım 2023 sayısının başlık konusu "Gazze Ardu'l İzze" üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Alpay, programda Gazze'nin güncel durumunu ve İsrail İşgalinin tarihsel arka planını detaylı bir şekilde ele aldı. Gelinen noktada Katil İsrail’in politikalarının Avrupa'daki ve diğer ülkelerdeki yaşayan Yahudileri bile zora sokacak bir şekilde yürüttüğüne değindi. İsrail devletinin kuruluş sürecine dair bilgiler veren Alpay, Türkiye'nin İsrail'i tanıma kararının tarihsel ve politik etkilerine de değindi.

Programda, Filistin direnişinin sadece bir bölge meselesi olmadığı, aynı zamanda global adalet ve insan hakları bağlamında ele alınması gerektiği vurgulandı. Alpay, medyanın ve sosyal medyanın bu konudaki rolüne dikkat çekerek, kamuoyu oluşumunda dilin ve kavramların önemine işaret etti.

basaksehir-20231119-01.jpeg

Kenan Alpay, ayrıca İsrail'in politikalarını eleştirirken, Filistin halkının direnişi ve uluslararası toplumun bu konudaki tutumunu da gündeme getirdi. Hamas ile PKK arasında benzerlik kurma çabasında olanlara hitaben “PKK ile Hamas’ı aynılaştırırsanız, Türkiye ile İsrail’i de aynılaştırmış olursunuz.” Değerlendirmesinde bulundu. Aksa Tufanı’nın yaşandığı günü detaylı bir şekilde anlatan Alpay, Gazze’den çıkarılacak bütün derslere teker teker değindi. Programın sonunda, Alpay ve Genç, konunun daha fazla farkındalık oluşturulması ve adil bir çözüm bulunması için uluslararası toplumun daha aktif rol alması gerektiğini belirtti.

Programın Youtube linki aşağıdadır.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum