1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Barzani’nin Ankara ziyareti ve Türkiye’den beklentiler
Barzani’nin Ankara ziyareti ve Türkiye’den beklentiler

Barzani’nin Ankara ziyareti ve Türkiye’den beklentiler

PKK ile mücadele ve Türkmenlerin himaye edilmesine indirgenen Türkiye’nin Irak projeksiyonu ve siyasi ufku; kendisinden beklenen ve/veya sahip olduğu imkân ve potansiyeli yansıtmaktan çok uzaktır.

27 Ocak 2023 Cuma 18:48A+A-

M. Hasip Yokuş, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’nin Türkiye ziyareti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeyi yorumladı:

26 Ocak Perşembe günü Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuğuydu. Basına kapalı gerçekleşen bu görüşmeye dair Cumhurbaşkanlığının ve Neçirvan Barzani’nin twitter hesaplarında paylaşılan resimler dışında görüşmenin içeriğine dair resmi veya gayrı resmi hiçbir açıklama yapılmadı.

KDP’ye muhalif kesimlerin büyük çoğunluğunun bu ziyarete ilişkin ortak tepkileri; resmi düzeyde gerçekleşen bu ziyarette IKBY bayrağına protokolde neden yer verilmediği noktasında düğümlendi. Yüzyıllardır herhangi bir statüden mahrum yaşadığı için ulus olma özlemi ve duyarlılığına sahip milliyetçi Kürtler, Irak Kürdistanı’ndaki özerk statü ve bayrağın yasal/resmi tanınırlığına büyük anlamlar yüklüyor.

Yazının Devamı >>>