1. HABERLER

  2. HABER

  3. Barzani: "PKK Dinlerse İyi Eder! Bu İş Silahla Olmaz!"
Barzani: PKK Dinlerse İyi Eder! Bu İş Silahla Olmaz!

Barzani: "PKK Dinlerse İyi Eder! Bu İş Silahla Olmaz!"

Mesud Barzani ve Başbakan Erdoğan PKK’nın silah bırakması hakkında açıklamalarda bulundular.

21 Nisan 2012 Cumartesi 09:56A+A-

Ankara'da temaslarda bulunan Irak'ın kuzeyindeki Kürdistan Federe Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, PKK ile mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dün İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Barzani, bugün de Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü.

PKK, Beni Dinlerse İyi Eder!

Barzani ardından gazetecilerle buluştu.

"PKK beni dinlerse iyi eder, yok dinlemezse biz PKK'nın çatışmayı bölgemize çekmesine izin vermeyiz" diyen Barzani, PKK’nın Irak'ın kuzeyinde hüküm süremeyeceğini söyledi.

Barzani, "Artık silahla bir yere varılamaz, silah çağı geride kaldı" diye konuştu.

Açılımlar İyi Değerlendirilmeli

Mesut Barzani, Türkiye'nin Kürt sorununu çözme yönünde attığı adımlara da dikkat çekti ve Türkiye'nin yeni çizgisi ve açılımlarının iyi değerlendirilmesini istedi.

Haziran ayında bir Kürt Konferansı toplamaya hazırlanan Barzani, "PKK'ya karşı baskı, nasihat, konferans, ne gerekirse, bütün yöntemleri kullanacağız" diye konuştu.

"PKK Kandil'de Rahat Oturamayacak"

Barzani'nin açıklamalarını, basın toplantısını izleyen TRT Haber Kanal Koordinatörü Ahmet Böken şöyle yorumladı: "Eskiden de böyle ifadeler geliyordu ama bu sefer çok net bir şekilde gördük. Şu ifadeyi kullandı kendisi; 'biz PKK'nın çatışmayı bizim bölgemize çekmesine müsaade etmeyeceğiz' dedi. Tavrı çok netti. PKK bundan sonra eski dönemlerde olduğu gibi Kandil'de rahat oturamayacak."

***

"Silah Bırakırlarsa Operasyonlar Durur"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'da gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan'a gazeteciler ilk olarak, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Suriyeli muhaliflerin yardımları organize etmesi için Türkiye'de bir merkez kurulmasını önerdiği iddiaları soruldu.

Başbakan, bu soruya "Bize yansıyan bir şey yok" şeklinde cevap verdi ve Birleşmiş Milletler'in 300 gözlemciyi Suriye'ye gönderdiği bilgisini verdi.

"Silah Bıraktıkları Andan İtibaren Operasyonlar Durur"

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Başkanı Mesud Barzani ile görüşmesinin içeriği de Başbakan'a sorulan sorular arasındaydı.

Başbakan, görüşmede PKK’nın silah bırakmasının gündeme gelmediğini belirtti ve ekledi, "Bizim bu konuda tavrımız bellidir, terör örgütü silah bıraktığı andan itibaren operasyonlar durur. Silah bırakmadığı sürece operasyonların durması söz konusu değildir." dedi.

"Irak'ın Toprak Bütünlüğünden Yanayız"

Irak'ın toprak bütünlüğünün tehlikeye girdiği yönündeki iddiaları da değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Irak'ın bölünmesinin Iraklı hiçbir vatandaşa faydası olmayacak. Çünkü bölünmüş bir Irak tüm Irak halkını zayıf düşürür. Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız." dedi.

 

HABERE YORUM KAT