1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Bartın Üniversitesi öğrencileri mezuniyet töreninde Filistin'e destek verdi
Bartın Üniversitesi öğrencileri mezuniyet töreninde Filistin'e destek verdi

Bartın Üniversitesi öğrencileri mezuniyet töreninde Filistin'e destek verdi

Bartın Üniversitesi 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreni sırasında öğrenciler ve akademisyenler Filistin'e destek verdi.

25 Mayıs 2024 Cumartesi 23:59A+A-

Bugün gerçekleştirilen mezuniyet töreninde Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencileri Gazze’de yaşanan zulme dikkat çeken ve soykırımcı İsrail’i lanetleyen dövizler taşıdılar. Aksa Tufanı direnişine ve ABD ve batı üniversitelerinde Gazze’de yaşananları konu alan küresel intifada eylemlerine destek veren pankartlarla ve duyarlı yürüyüşüyle anlamlı bir mezuniyet töreni gerçekleştirilmiş oldu.

Üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek okulunun bahçesinde gerçekleştirilen törende İslami İlimler Fakültesi öğrencileri alana "soykırıma hayır", "Nehirden denize özgür Filistin" yazılı dövizlerle çıktı. Yürüyüşte akademisyenler ve öğrenciler Filistin sembolü olan kefiye taktı.

 Törende konuşan rektör Prof. Dr. Orhan Uzun şunları söyledi:

“7 Ekim 2023 tarihinden itibaren tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı insanlık sınavıyla insan haklarının ayaklar altına alınarak kadınlar çocukların ve bebeklerin öldürüldüğü Filistin'deki bu zulmün bir an önce son bulmasını diliyorum. Ortadoğu'da on yıllardır devam eden İsrail sorununa karşı sessiz ve sözsüz kalan sözde özgür dünyanın tıpkı bu trajedinin mimarı gibi kara bir leke olarak tarihe geçeceğini biliyoruz.

İnsan olmak ve insan kalmak noktasında karar veren, yüce yürekleriyle Filistin'e destek olan, tüm mazlum coğrafyalarda yaşananlara karşı seslerini ve sözlerini yükselten tüm öğrencilerimi alkışlıyor ve alınlarından öpüyorum.”

whatsapp-image-2024-05-25-at-23-39-25.jpeg

whatsapp-image-2024-05-25-at-23-39-37.jpeg

whatsapp-image-2024-05-25-at-23-39-37-1.jpeg

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum