1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Bartın Pikniğinde Kur'an'la İlişkimizin Müzakeresi
Bartın Pikniğinde Kuranla İlişkimizin Müzakeresi

Bartın Pikniğinde Kur'an'la İlişkimizin Müzakeresi

Bilgi-Der'in Bartın'da düzenlediği piknikte sezon boyunca yapılan çalışmalar değerlendirildi. Pikniğe katılan Hamza Türkmen "Kur'an'la İlişkimizin Boyutları" üzerine bir sohbet yaptı.

22 Haziran 2010 Salı 13:04A+A-

Bartın Bilgi-Der'in düzenlediği sezon sonu pikniği, Arıt Belediyesi'nin ormanlık alanında gerçekleştirildi. Toplu yemek, sohbet ve namaz fasıllarından sonra ikindi namazını müteakip için İstanbul'dan davet edilen Hamza Türkmen, "Kur'an'la İlişkimizin Boyutları" başlıklı bir konuşma yaptı.

Hamza Türkmen, konuşmasında ibadetlerimizi Kur'an'ın gösterdiği amaç doğrultusunda ne kadar biçimlendirebildiğimizle ilgili sorular sordu. Bir hayat kitabı olan Kur'an'la yaşadığımız olayları da tertil üzere okumamız gerektiğini, böyle olunca da reel siyasetin pragmatizminden uzaklaşıp, hayata ve olaylara  vahyin siyaseti ile bakan şahitlikler oluşturabileceğimizi anlattı. Türkmen bu bağlamda "Açılım Politikaları" ve Mavi Marmara gemisiyle ilgili gelişmeleri ve şehadet olaylarını değerlendirdi. Bu konuşmaya bağlı olarak son gelişmeler erkek ve bayan katılımcıların katkılarıyla da müzakere edildi.

Konuşmalardan sonra Reyhan Mekeç ve Sevra Türkmen gitar ve ney eşliğinde şehadetle ilgili ezgileri seslendirdiler. Gezi, dernek başkanı Şuayb Mekeç'in Bartın'da çocuklar için yapılacak yaz kampı hakkında verdiği bilgilerden sonra tamamlanmış oldu.

Mücahid Mekeç / Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT

5 Yorum