1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ‘Barışın Garantörü’ (!) Rusya’dan Suriyeli Sivile Balyozlu İşkence
‘Barışın Garantörü’ (!) Rusya’dan Suriyeli Sivile Balyozlu İşkence

‘Barışın Garantörü’ (!) Rusya’dan Suriyeli Sivile Balyozlu İşkence

Suriye’de Esed diktasının ömrünü uzatan, Suriye halkını acımasızca bombalayan ve tüm bunlara rağmen diplomaside “barış garantörlüğü” maskesi takınmayı da ihmal etmeyen işgalci Rusya Suriye’deki doğrudan ve dolaylı cinayetlerini sürdürüyor.

01 Temmuz 2017 Cumartesi 15:19A+A-

İşgalci Rusya’nın Suriye’de işlediği cinayetlerin son örneği, Rus askerlerin bir sivile uyguladığı işkence oldu. Suriye'de kayda alınan görüntülerde Rus askerlerin Suriyeli sivile yönelik işkencesi yer alıyor.

Suriye’den sızdırılan ve sosyal medyada yayılan bir videoda, Rus askerlerinin Suriyeli bir adamı balyozla döverek işkence yaptığı görülebiliyor. İşkence gören Suriyeli adam askerlerce "IŞİD mensubu olmakla" suçlanıyor. Etrafı tamamen sarılan Suriyeli adama indirilen balyoz darbeleri videoda yer alıyor. Öte yandan biraz ileride yine bir sivile ait olduğu düşünülen kesik bir insan başı duruyor.

 

Askerlerin Rus olduğu anlaşılıyor

Video yer alan askerlerin Rus askeri oldukları ve Rusça konuştukları belirtiliyor. Askerlerin ‘’Haydi başlayalım, kahrolası IŞİD’’ sözleri de videoda duyulabiliyor. Askerlerdeki üniformalar ve ekipmanlar Suriye’deki Rus Özel Kuvvetleri üyelerinin önceki videolarında görülenlerle örtüşüyor. Ayrıca videoda açıkça görünen bir peçte Rusça olarak şunlar yazıyor: ‘’Senin gerçekten, gerçekten canını yakacağım.’’

Kaynak: Mepa News, Haksöz-Haber

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum