1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bari bırakın mazlum Uygurlar zalim Çin’i protesto edebilsinler!
Bari bırakın mazlum Uygurlar zalim Çin’i protesto edebilsinler!

Bari bırakın mazlum Uygurlar zalim Çin’i protesto edebilsinler!

​​​​​​​BM Ofisi'nin önündeki basın açıklamasından sonra İslam İşbirliği Teşkilatı'na gitmek isteyen Uygurlara  polis engel oldu. Sebep İslam İşbirliği Teşkilatı binası ile Çin Büyükelçiliği'nin yakın olması…

15 Eylül 2022 Perşembe 00:47A+A-

Türkiye’de yaşayan Uygurlar 14 Eylül Çarşamba günü saat 12:00’de Ankara’daki Çin Büyükelçiliği’nin önünde basın açıklaması çağrısı yapmıştı.

Uygurlar, Çin’in Doğu Türkistan’da sürdürdüğü mezalim ile Covid-19 karantinası uygulamasının yol açtığı gıda ve ilaç sıkıntısına dikkat çekmeye çalışıyor.

Polis, Uygurların uzun bir süredir Çin Büyükelçiliği önünde gerçekleştireceklerini duyurdukları basın açıklamasına izin verilmeyeceğini söyledi. 

Çin Büyükelçiliği önünde basın açıklamasına izin verilmeyen Uygurlar, Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Ankara’daki ofislerine dilekçe sunmak ve önlerinde basın açıklaması yaptı.

BM Ofisi önündeki basın açıklamasının ardından İslam İşbirliği Teşkilatı’nın ofisine gitmek isteyen yaklaşık 500 kişilik topluluğuna emniyet güçleri izin vermedi.

Çin Büyükelçiliği’ne çok yakın bir mesafede olan İslam İşbirliği Teşkilatı ofisinin önünde yalnızca 30 kişi alınacağı açıklandı. Basın açıklamasına katılması engellenen Uygurlar ile polis arasında arbede yaşandı.

Polisin engellemesi sırasında Uygur bir kadın baygınlık geçirdi.

Polisin İslam İşbirliği Teşkilatı önündeki basın açıklamasına katılmak isteyen Uygurlara sert müdahalesi nedeniyle arbede yaşandı. Arbede sonrası polis, dört Uygur aktivisti gözetim altına aldı.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum