1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Bargusi, İdam Kararına Rabia İşaretiyle Karşılık Verdi
Bargusi, İdam Kararına Rabia İşaretiyle Karşılık Verdi

Bargusi, İdam Kararına Rabia İşaretiyle Karşılık Verdi

Mısır mahkemesinin Filistinli esirler hakkında verdiği idam kararlarına bir tepki de Siyonist zindanlarda tutsak olan Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugaylarının komutanlarından Abdullah Bargusi’den geldi.

03 Haziran 2015 Çarşamba 21:22A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyonist İsrail hapishanesinden sızdırılan fotoğrafta Bargusi, üzerinde Rabia işareti olan sarı renkte bir gömlek giymiş halde görülüyor. Gömleğindeki Rabia işaretine ilaveten Bargusi eliyle de Kur’an-ı Kerim üzerinde Rabia işareti yaptığı görülüyor.

bargusi-rabia.jpgMısır'da cunta mahkemesi, 16 Mayıs'ta Muhammed Mursi’ye idam cezası verilmesi yanı sıra İhvan-ı Müslimin’den yüzden fazla kişiye, aralarında şehit Raid el-Attar ve 1 yıldır esir olan Hasan Alame’nin de bulunduğu bazı Filistinliler hakkında da idam kararı vermişti.

Bargusi ise 1 ağustos 2001 yılında 66 siyonistin ölümüne sebep olan ve Filistinli yöneticilerin suikasta uğramasına tepki olarak gerçekleştirilen intikam operasyonunu planladığı iddiasıyla tutuklanmış ve 67 kez müebbed hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hapiste olan ve hakkında idam cezası verilen Hasan Selame de hapishaneden gizlice gönderdiği mektupta kararın “Mısır madalyası” olarak göğsünde durduğunu, ölümden korkmadığını, Kassam tugaylarının idam kararlarından daha büyük olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum