1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bardakoğlu'nun Kurban Açıklaması Nasıl Yansıdı?
Bardakoğlunun Kurban Açıklaması Nasıl Yansıdı?

Bardakoğlu'nun Kurban Açıklaması Nasıl Yansıdı?

Diyanet İşleri Başkanı'nın kurban hakkındaki temkinli açıklamasının bazı gazeteler tarafından kesin bir hüküm gibi manşetlere taşınması dikkat çekti.

16 Ekim 2010 Cumartesi 11:57A+A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, "Kurban Bayramı'nda kesilecek hayvanların, Türkiye'nin canlı hayvan rezervini tehlikeye sokabileceği" iddiaları üzerine, "Bir tehlike görürsem 'Bu yıl kurban kesilmeyebilir' derim." dedi. Bardakoğlu'nun bu şekildeki açıklaması Hürriyet gazetesinde "Diyanet: Kurban Kesmeyin derim" diye manşetlerden verildi. Birçok gazetede de kesin hüküm gibi algılanıp yansıtıldı.

Bardakoğlu, "Kurban Bayramı'nda kesilecek hayvanların, Türkiye'nin canlı hayvan rezervini tehlikeye sokabileceği" iddiaları üzerine çalışma başlattı.

Konuyla ilgili veri toplanmasını isteyen Bardakoğlu, "Bir tehlike görürsem 'Bu yıl kurban kesilmeyebilir' derim." dedi.

Türkiye'de hayvancılıkta yaşanan kriz, et ithalatını gündeme getirirken, bu yıl Kurban Bayramı'nda kesilecek hayvan sayısının sorunu daha da derinleştirebileceği iddia ediliyor.

Kimi meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ve ilgili birimlerin bu konudaki uyarılarını dikkate aldığını belirten Bardakoğlu, şunları söyledi: "Yardımcılarıma, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, konuyla ilgili sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının elindeki verileri bildirmeleri talimatı verdim. Gelen bilgiler ve onlarla yapacağımız değerlendirmeler sonucunda bir karara varacağız. Önümüzdeki hafta detaylı bir açıklamada yapmayı planlıyoruz."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum