1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeş’te Dev Gösteri
Bangladeş’te Dev Gösteri

Bangladeş’te Dev Gösteri

Bangladeş'te bazı bloglarda Peygambere hakaret edilmesi üzerine yüz binlerce kişi ülkenin başkentinde gösteri yapıyor.

05 Mayıs 2013 Pazar 17:00A+A-

Bangladeş’te yine milyonluk gösteri…

Peygamberimize hakaret eden blogların kapatılması ve yazarlarının tutuklanmasını isteyen 1 milyona yakın kişi Dakka'ya girerek büyük bir gösteri yapıyor.

Şehrin tüm kapılarını tutan göstericiler, araç geçişine izin vermiyor. Gösterileri Hizafet-i İslam isimli grup düzenliyor.

Polis Müdahale Etti; Çok Sayıda Ölü Var!

Güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi sonucu en az 20 kişinin öldüğü iddia ediliyor.

banglades-protesto.jpg

 

Polis yetkilisi Esaddüz Zaman, eylemcileri dağıtmak için biber gazı ve plastik mermi kullandıklarını söyledi.

Hifazet-i İslam hareketine destek veren ana muhalefet partisi Bangladeş Milliyetçi Partisi lideri Halide Ziya, 20'den fazla kişinin hayatını kaybetmesi üzerine hükümete "ya geçici hükümet kurma ya da görevi bırakma" çağrısı yaptı.

Hifazet-i İslam liderleri mitingde Başbakan Şeyh Hasina'ya, "Polisi derhal durdurun, yoksa Dakka kan gölüne döner" uyarısında bulundu.

Protestolar sonrası açıklama yapan hükümet partisi Avami Ligi Genel Sekreteri Seyid Eşref el-İslam da Hifazet-i İslam'ın Cemaat-i İslami'nin bir kolu olduğunu iddia ederek, "Biz Hifazet-i İslam'a miting için izin verdik ama onlar, polisle çatıştılar. Bundan sonra evlerinden çıkmaya dahi izin vermeyeceğiz. Bu akşam Dakka'yı terk etmezlerse, hükümet gerekeni yapacak" şeklinde konuştu.

banglades-protesto01.jpg

Bangladeş'te İslam karşıtı blog ve internet sayfalarında İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren yazılar yayımlanmıştı. Yayınlara tepki gösteren ülkedeki İslami hareketler Hifazet-i İslam adı altında bir platform kurarak söz konusu kişilerin kaldırılan "İslam karşıtlarının yargılanması" kanununa göre yargılanması için protestolar düzenlemişti.

Geçen ayın 5'inde ilk protestolarını düzenleyen Hifazet-i İslam, İslam karşıtı blogcuların yargılanmasını, anayasadan çıkartılan "Allah'a iman ve güven" yasasının geri getirilmesini ayrıca daha önce sundukları 13 maddelik taleplerinin yerine getirilmesini istemişti.

HABERE YORUM KAT