1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeş'te Bir İdam Kararı Daha
Bangladeş'te Bir İdam Kararı Daha

Bangladeş'te Bir İdam Kararı Daha

Rızakar milis kuvvetleri liderlerinden Hasan Ali'ye gıyabında ölüm cezası verildi.

09 Haziran 2015 Salı 12:37A+A-

Bangladeş'te 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan ile işbirliği yapmakla suçlanan Seyid Hasan Ali, gıyabında idama mahkum edildi.  

Başkent Dakka'daki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan ordusu tarafından kurulan Rızakar milis kuvvetlerinin Tarail Thana'daki yerel liderlerinden 65 yaşındaki Hasan Ali'yi "cinayet, adam kaçırma, kundaklama ve yağmanın" da aralarında bulunduğu altı suçlamadan beşinde suçlu buldu. 

Üç yargıçtan oluşan mahkeme heyetine başkanlık eden Enayetur Rahim, Ali'nin gıyabında ölüme mahkum edildiğini açıkladı. Rahim, Ali'nin asılarak mı ya da kurşuna dizilerek mi idam edileceğine hükümetin karar vereceğini belirtti. 

"Dhaka Tribune" gazetesi, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi tarafından suçlu bulunan diğer kişilerden farklı olarak Ali'nin siyasetten uzaklaştığını yazdı.

Bangladeş'in Pakistan'dan ayrılmasına karşı çıkan Nizamı İslami Partisi'ne üye olan Ali için 3 Nisan 2014'te tutuklama emri çıkarılmıştı. 

Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, şimdiye kadar 18 kişi hakkında karar aldı. Ali, 2010'da başlayan yargı sürecinde gıyabında suçlu bulunan beşinci kişi oldu.  

Daha önce mahkeme tarafından suçlu bulunanların büyük bir kısmı, ülkenin İslami değerleri savunan en büyük partisi Cemaat-i İslami liderlerinden oluşuyor. Geçen hafta Adalet Bakanı Anisul Haque, hükümetin bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan ordusuyla işbirliği yapmak ve savaş suçu işlemek suçlamalarıyla tüm parti hakkında dava açmayı planladığını açıklamıştı. 

HABERE YORUM KAT