1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ban Ki-moon Taş ve Ayakkabılarla Karşılandı
Ban Ki-moon Taş ve Ayakkabılarla Karşılandı

Ban Ki-moon Taş ve Ayakkabılarla Karşılandı

BM Genel Sekreteri Gazze'ye girişinde Filistinliler tarafından protesto edildi... Öte yandan İsrail, Beyt Hanun'a saldırdı.

02 Şubat 2012 Perşembe 16:27A+A-

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, bugün (2 Şubat Perşembe) Erez Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ne girişinde öfkeli halk tarafından taş ve ayakkabılarla karşılandı.

Gazze Şeridi'nin girişinde toplanan ve Ban Ki Moon'un konvoyuna taş ve ayakkabı yağdıran göstericilerin, BM Genel Sekreteri'nin ziyareti sırasında işgal zindanlarında esir tutulan Filistinlilerin aileleriyle bir araya gelmemesini protesto ettikleri bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, esir ailelerinden ve Siyonist işgal ordusunun Gazze'ye açtığı savaşta yakınlarını kaybedenlerden oluşan grup, Ban Ki-Moon'un işgal yanlısı tavrını kınayan sloganlar attı.

Esir aileleri adına konuşan Abdullah Kandil, "Ban Ki-Moon'un tutumu ne ahlaka uygun, ne de insani" dedi.

Filistinli göstericilerin Ban Ki-Moon'u protesto sırasında üzerinde "Filistin halkının temsilcileri kaçırılırken Birleşmiş Milletler nerede?", "Ablukanın neresindesiniz?", "Tek kişilik hücrelerde tutulan onlarca esirin aileleri Birleşmiş Milletler'den onları hücrelerden kurtarmasını istiyor", "İsrail yanlısı tavrınıza artık yeter" ve benzeri ifadeler yazılı pankartlar taşıdığı görüldü.

***

 

Beyt Hanun'a Hava Saldırısı

Siyonist işgal ordusu hava kuvvetleri bu sabah (2 Şubat Perşembe) erken saatlerde Gazze Şeridi'nin kuzeyine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.

Filistinli yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Siyonist işgal ordusuna ait Apaçi türü bir helikopterden Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da Filistinlilerden bir grubun üzerine en az bir füze atıldı.

Siyonist işgal topçusunun da bölgeye birkaç atış yaptığını belirten kaynaklar, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.

Siyonist işgal radyosu, dün gece Batı Nakab bölgesine sekiz füze atıldığını öne sürerek işgal güçlerinin hava saldırısının caydırıcı amaçlı olduğunu iddia etti.

İşgal radyosu ayrıca, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne yakın bölgelerde yaşayan Siyonistlere olası gelişmelere karşı güvenli bölgelerde bulunmaları çağrısında bulunduğunu söyledi.

İşgal güçlerinin saldırılarında geçen ay 4 Filistinli şehit edilmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum