1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Balyoz' ve 'Çürük Çetesi' Savcıları Pasifleştiriliyor!
Balyoz ve Çürük Çetesi Savcıları Pasifleştiriliyor!

'Balyoz' ve 'Çürük Çetesi' Savcıları Pasifleştiriliyor!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, yine ilginç bir işleme imza attı. Balyoz ve Çürük Çetesi savcılarının pasif göreve alındıkları iddia edildi.

23 Aralık 2010 Perşembe 05:46A+A-

Balyoz darbe planı soruşturma savcılarını görevden almasıyla gündeme gelen Engin, İstanbul Adliyesi'nde en fazla soruşturma yürütüp, rekor iddianame yazan özel yetkili savcılar Hikmet Usta ve Bilal Bayraktar'ı duruşma savcısı yaptı. Özel yetkili savcıların iş bölümünü düzenleyen Başsavcı, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ü de İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yedek savcı olarak görevlendirdi. Öz, bu mahkemenin savcısı Celal Kara izinde olduğundan onun yerine duruşmaya çıkacak.

Balyoz soruşturmasını yürütürken davadan el çektirilen Savcı Bilal Bayraktar ve "Sahte Çürük Raporu Çetesi" soruşturmasını yürüten Savcı Hikmet Usta soruşturma savcılığından alındı. Savcı Bayraktar, soruşturma savcılığından alınarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı olarak görevlendirildi. "Sahte Çürük Raporu Çetesi" soruşturmasını yürüten ve Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'yu ifadeye çağıran Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta da soruşturma savcılığından alınarak 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı olarak görevlendirildi. Başsavcı Engin ve Çolakkadı'nın, Savcı Usta'ya sahte çürük çetesi soruşturması sırasında, Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu hakkında görevsizlik kararı vermesi yönünde baskı yaptıkları da basına yansımıştı.

BÜŞRA ERDAL, KADİR KÖKTEN / ZAMAN

HABERE YORUM KAT