1. HABERLER

  2. HABER

  3. Balyoz Savcılarını Yıldırma Davası
Balyoz Savcılarını Yıldırma Davası

Balyoz Savcılarını Yıldırma Davası

“Balyoz Planı” davası sanıklarından Süha Tanyeri, savcılar Bilal Bayraktar ve Mehmet Berk ile Ali Haydar hakkında 60 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

22 Eylül 2010 Çarşamba 05:30A+A-

"Balyoz Planı" davası sanıklarından Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, avukatları aracılığıyla, soruşturmayı yürüten ve daha sonra bu görevden alınan Cumhuriyet Savcıları Bilal Bayraktar ve Mehmet Berk ile soruşturmayı sonuçlandıran savcı Ali Haydar hakkında 20'şer bin TL'den toplam 60 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz tarafından Kadıköy Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, Tanyeri'nin Kadıköy'deki evi, işyeri ile Edremit'te bulunan yazlığının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında arandığı ve herhangi bir suç unsuru bulunmadığı halde yakalama tedbirine başvurulduğu iddia edildi.

Tanyeri hakkında yakalama emri veren davalı savcılar Bilal Bayraktar, Ali Haydar ve Mehmet Berk'in, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne hitaben yazdığı 21 Şubat tarihli yazılarına göre, Tanyeri'nin yakalanmasının istendiği aktarılan dilekçede, "Bir kişi hakkında yakalama yapılabilmesi için Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 90. maddesinde sayılı olan koşulların gerçekleşmiş olması gerekmektedir. Bunlar, kişiye suç işlerken rastlanması ve suçüstü bir fiilden dolayı kişinin kaçma olasılığı bulunmasıdır" denildi. Dilekçede, savcılar Bilal Bayraktar ve Mehmet Berk'in soruşturmadan alınması da istendi.

HABERE YORUM KAT