1. HABERLER

  2. HABER

  3. Balyoz Davasına Yeni Bir Müdahale!
Balyoz Davasına Yeni Bir Müdahale!

Balyoz Davasına Yeni Bir Müdahale!

Balyoz davası kapsamında çıkartılan yakalama kararlarına İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Turan Çolakkadı'ya vekalet eden Selim Berna Altay'dan şok bir müdahale geldi...

03 Ağustos 2010 Salı 17:35A+A-

Savcı Altay, Balyoz Davası'yla ilgili yakalama kararlarına yapılan itirazı değerlendiren İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yönelik operasyon başlattı. Altay, 11. Ağır Ceza'dan şok bir istemde bulundu.

Altay, yetkisi dışına çıkarak sürece aldığı talimat çerçevesinde müdahale ediyor. Savcı Altay, hiçbir yetkisi olmadığı halde ve Balyoz Dava Dosyası konusunda hiçbir bilgisi olmadığı halde 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, yakalama kararlarının infazının ertelenmesi isteminde bulundu.

Görevi olmaması nedeniyle Balyoz Dava Dosyası'yla ilgili hiçbir belgeyi incelememiş olan Savcı Altay'ın YAŞ sürerken aniden bu şok talebi oldukça anlamlı bulundu.

11. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyaya tam hakim olup doğru karar verebilmek için hafta sonu dahil aralıksız çalışırken, yargı sürecinin doğal işleyişine tamamen aykırı ve müdahale anlamı taşıyan Altay'ın bu müracaatı, bir yerlerden talimat aldığı kulislerine neden oldu.

Öte yandan oldukça kapsamlı olan Balyoz Davası dosyasını hiç incelememiş ve konuyla ilgili bilgisi olmayan Savcı Altay'ın bu ani müracaatı da bu kulisleri doğruladı.

Savcı Altay, Balyoz Darbe Planı belgelerinde "yararlanılacak yargı mensupları" arasında geçiyordu.

HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT