1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan: “Domuz Eti Neyse Milli Piyango da O”
Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan: “Domuz Eti Neyse Milli Piyango da O”

Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan: “Domuz Eti Neyse Milli Piyango da O”

Balıkesir İl Müftüsü Ramazan Topcan, Milli Piyango'nun gayri meşru bir kazanç olarak kumardan farkının olmadığını iddia ederek, “İslam’da domuz etinin hükmü neyse Milli Piyangonun hükmü de aynıdır” dedi.

24 Aralık 2018 Pazartesi 16:47A+A-

"Önümüzde bir yılbaşı vardır, yılbaşının bir çılgınlığa dönmemesi lazımdır" diyen Müftü, "Çöplüklerden ekmeklerin toplandığı karınların doyurulduğu bir dönemde eğlenme adına böyle sarhoş değil adeta ayyaş hale dönüşmemize vesile olacak davranışlardan sakınmamızı ben öneriyorum" dedi.

Topcan, şöye devam etti: "Peygamber efendimizin 63 senelik fani hayatında tebliğ ettiği aziz kitabımızın da emri budur. İslam sadece domuzu yasaklamaz, domuzluğu da yasaklar bunu asla unutmayalım. Yılbaşı kutlamalarında mutlaka vatandaşlarımızın duyarlı olmasını öneriyorum. Elbette eğlence hakkımızdır ama eğlence adeta dünyayı, hesabı kitabı, teraziyi unuturcasına bir hale dönüşürse bu eğlence olmaktan çok felakete dönüşür. Manevi hayat biz ne kazandık, ne kaybettik bunu düşünme imkanını bize vermelidir."

"MİLLİ PİYANGI GAYRİ MEŞRU KAZANÇ"

Maalesef dünya bizi öyle bir hale getirdi ki bedavadan kazanmanın yollarını önümüze koydu. Nasıl çok kazanabiliriz, köşeyi dönebiliriz. Maalesef bütün gençliğimizin sevdası bu oldu. Milli Piyangonun peşine düşecek onun arkasına takılacak bir dindar kardeşimizin olmaması gerekir. Üzerinde alın teri bulunmayan hiç bir lokma bizim bedenimize bereket vesilesi olamaz. İslam Milli Piyangoyu gayri meşru bir kazanç olarak önümüze koyar. Kumardan farkı yok. Kumarın dini hükmü ne ise milli piyangonun da dini hükmü budur. Bu olayın vahametini dile getirmek açısından söyleyelim İslam’da domuz etinin hükmü neyse Milli Piyangonun hükmü de aynıdır. Hiç bir farkı yok.”

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum