1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bakırköy Savcısından Düzeltme
Bakırköy Savcısından Düzeltme

Bakırköy Savcısından Düzeltme

Adalet Bakanlığı, Mehmet Haberal'ın gizlendiği iddia edilen sağlık raporuna ilişkin olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Adagül hakkında ihmal incelemesi başlattığına dair sitemizde de yayınlanan haber, Savcı Adagül tarafından yalanlandı.

03 Aralık 2010 Cuma 19:03A+A-

Bakırköy Savcısı Mustafa Adagül'ün sitemize gönderdiği açıklamayı yayınlamak suretiyle haberle ilgili düzeltme yapıyoruz:

Sitenizde Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın hastaneden taburcu edileceğine ilişkin İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Entitüsünün 16/10/2009 tarihli raporunun ilgili merciilere gönderilmediği ve bu nedenle hakkında inceleme başlatıldığına dair yayın yapılmıştır.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına bahse konu 16/10/2009 tarihli rapor hiç gönderilmemiştir.

Bu raporun gönderilmediğine dair Kardioloji Enstitüsü Müdürlüğü'nün Başsavcılığımıza hitaben yazdığı 04/11/2010 tarihli bir yazı Başsavcılığımızın elinde bulunmaktadır.

Bu konuda şahsımla ilgili Adalet Bakanlığında yapılan bir soruşturma olmadığına dair Adalet Bakanlığı sitesinde duyuru yapılmıştır.

Sitenizce internet üzerinden yapılan yayınlar kişilik haklarıma zarar verdiğinden;

5651 Sayılı İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesine ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele kanununun 9. maddesinin 1. fıkrası uyarınca;

1- Yapılan yayının siteden derhal kaldırılmasını,

2- Aksine bir davranış halinde aynı kanunun 2. fıkrası gereği hakkınızda yasal işleme başlanacağı hususu

Önemle duyurulur.

Mustafa ADAGÜL

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı

HABERE YORUM KAT