1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bahri Zengin Vefat Etti
Bahri Zengin Vefat Etti

Bahri Zengin Vefat Etti

HAS Parti’nin kurucularından ve GİK üyesi Bahri Zengin, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

10 Kasım 2011 Perşembe 14:39A+A-

Milli Görüş çizgisinin önemli isimlerinden olan Bahri Zengin hayatını kaybetti.

Bahri Zengin kimdir?

1942 yılında Kilis'in Yavuzlu Köyü'nde dünyaya geldi. Zor şartlar altında okudu. 1965'te İTÜ'den Makine Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Askerliğini Antalya Havaalanı'nda Kontrol Mühendisi olarak yaptı. 1968 yılında D.P.T.'ye Uzman Yardımcısı olarak girdi ve 1970 yılında Uzman oldu. D.P.T.'de iken Hollanda ve İngiltere'de "Sanayi Yönetimi" ve "Bölgesel Kalkınma" konularında ihtisas yaptı.

1964 yılında B.D. Fikir Kulübü'nün kurucuları arasında yer aldı. 1970 yılında Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'ni kurdu.

1976 yılında Cahit Zarifoğlu ile beraber Mavera dergisini çıkardı. Daha sonra kültür hizmetlerine Akabe Yayınevi'ni kurarak devam etti. Çeşitli dergi ve gazetelerde politik, ekonomik ve kültürel ağırlıklı yazıları yayınlandı. Siyasal düşüncelerini 'Özgürleşerek Birlikte yaşamak' adlı bir kitapta topladı. On The Record, Sivil Anayasa, AT. Üzerine Söyleşiler yayımlanan kitapları arasındadır. Mannan'ın "İslam ekonomisi" adlı kitabını Türkçeye kazandırmıştır.

1985-1987 ve 1990-1993 yılları arasında RP'nin Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Halk Meclisleri, SE-DE Projesi, Hukuk Toplulukları Modelleri'ni geliştirdi, Hak merkezli yeni bir "Anayasa Taslağı" hazırlanmasında öncülük yaptı. Bu çalışmaların Refah Partisi'nin kitleselleşmesinde önemli katkısı oldu.

“28 Şubat’ta hakikati izharda yetersizdik”

1995 yılında RP'den İstanbul Milletvekili seçildi. RP'nin kapanmasıyla FP kurulduktan sonra FP MKYK Üyesi ve Teşkilatlanma Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Zengin, 28 Şubat sürecinde kendileri tarafından icra edilmeyen birçok fiilin kendilerine hamledildiğini ve kendilerinin hakikati izharda yetersiz kaldıklarını zira her şeyin aleyhlerine konumlandığını anlatıyordu.

Bahri ZENGİN, 1999 yılında FP’den İstanbul 2.Bölge Milletvekili olarak Meclis'e girdi. HAS Parti kurucuları arasında yer aldı. Partinin Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev aldı.

TOBB ETÜ Hastanesinde yatan Zengin’i yakın zamanda Başbakan Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından da ziyaret edilmişti. Zengin evli ve dört çocuk babasıydı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum