1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bahçeli: Pensilvanya'nın Oyunlarına Kanmayın
Bahçeli: Pensilvanya'nın Oyunlarına Kanmayın

Bahçeli: Pensilvanya'nın Oyunlarına Kanmayın

“Bize düşen oyunu bozmaktır. Pensilvanya’nın oyunlarına kanmayın.” diyen MHP lideri Bahçeli, muhaliflerin topladığı ancak Genel Merkez’in tanımadığı tüzük kurultayını eleştirdi.

21 Haziran 2016 Salı 12:17A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Bahçeli, muhaliflerin topladığı ancak Genel Merkez’in tanımadığı tüzük kurultayını eleştirdi:

“MHP hiçbir tuzağa düşmez, hiçbir operasyona, habis senaryoya boyun eğmez. Legal görünümlü illegal örgütlerin karşı cephesindeyiz. MHP’ye yuvalanmış çürük yumurtaları gayet iyi biliriz.

Güya kurultay yapacaklardı, 15 Mayıs’ta MHP’yi denetim altına alacaklardı. MHP’yi küçük düşürürlerse efendilerinden ödül alacaklardı. Başaramadılar, geldikleri gibi gittiler. Bu sefer de 19 Haziran diye tutturdular. Pazar günü 70 yıllık çok partili siyasi hayatımızda bir ilki gerçekleştirdiler; kendileri çalıp kendileri oynadılar.

Tek maddelik tüzük değişikliği gündemiyle toplanan kurultayda 13 maddeyi hangi ara değiştirdiniz? Bu aklı size hangi MHP düşmanı verdi?

Ankara 13. Noteri bir gün sonra 650 delegenin salonda hazır olduğunu açıklamıştır. Kimse tüzükte yapılacak değişiklik için toplam delege sayısının üçte iki çoğunluğunun aranacağını söyleyememiştir. Bu sayı, 809’dur. Bu şartlar altında tüzüğümüzün değiştiğini hangi şuursuz ileri sürecektir?

Kurultay mekanı yasadışı olmayacak mıdır? Türk siyasetinde böyle bir kepazelik görülmedi, duyulmadı. Bize düşen oyunu bozmaktır. Saf duygularla hareket eden delege kardeşlerim, Pensilvanya’nın oyunlarına kanmayın, kendi aramızda çözelim. Tüm delegelerimizi 10 Temmuz’da Ankara’ya bekliyorum.”

'Birini göndersek kahraman ilan edersiniz'

Bahçeli konuşmasından sonra “Muhalifler için ihraç süreci başlatılacak mı?” diye soran gazetecilere, “Yarın birini göndersek kahraman ilan edersiniz. O aklımda duruyor. Gereği ne zaman gerekirse o zaman yapılacak” cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum