1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bahçeli: Katil Esed Defolup Gidene Kadar …
Bahçeli: Katil Esed Defolup Gidene Kadar …

Bahçeli: Katil Esed Defolup Gidene Kadar …

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te partisinin grup toplantısında bu sabah yaptığı konuşmada "Artık sabrımız kalmamıştır. Misliyle karşılık verilse de Katil Esed defolup gidene kadar yüreğimiz soğumayacaktır" ifadelerini kullandı.

11 Şubat 2020 Salı 14:29A+A-

HAKSÖZ HABER

Devlet Bahçeli, MHP Grubuna yaptığı konuşmada Suriye’de yaşanan son gelişmelere ilişkin geniş bir değerlendirme yaptı. Esed rejimini doğrudan “suçlu” ve bölgede yaşanan “husumetin kaynağı” olarak niteleyen Bahçeli Rusya’nın iyi niyetli olmadığını vurguladıktan sonra Hükümeti Rusya’yla ilişkileri gözden geçirmeye davet etti.

Bahçeli’nin partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmanın ana başlıkları şöyle:

“Suriye, Rusya’nın Sömürgesi Olmuştur”

İdlib’de kahredici gelişmelere şahitlik edilmiştir.

Zalimler şiddete doymamıştır. Acılarımız henüz tazeyken yeni şehit haberleri gelmiştir.

Esed’in cani ateş güçleri topçu atışıyla saldırmıştır. Kanlı Suriye rejimi bir yandan masum sivilleri bir yandan da Türk askerini hedef almıştır. Artık sabrımız kalmamıştır. Misliyle karşılık verilse de Katil Esed defolup gidene kadar yüreğimiz soğumayacaktır.

Türk milletinin sabrını sınamaya çalışanlar tarihin her döneminde ağır bedeller ödemişlerdir.

Esed suçludur ve husumetin kaynağıdır. Hem Suriye'yi hem de Türkiye'yi eşzamanlı kontrol etmeye çalışan Rusya iyi niyetli değildir. Hükümetin, Rusya ile ilişkileri yeniden gözden geçirmesi temennimizdir. Rusya, Suriye’deki çatışma ve gerilim ortamının sürekli ve sınırlı bir çerçevede devamını sağlayarak kriz ve kaos üzerine kendi hesap ve hedeflerini kademe kademe inşa etmektedir. Bunu görmek, bunu idrak etmek lazımdır.

“Esed’in Yuları Moskova’ya Bağlıdır”

Ne Astan'dan ne Soçi'den ne Cenevre'den ne de diplomatik temaslardan herhangi bir sonuç bugüne kadar çıkmamıştır, çıkması da beklenmemelidir. Şehitlerimiz vebali saldırgan Suriye kadar buna ortam hazırlayan Rusya'nın omuzlarındadır. Bununla yüzleşmek şarttır.

Suriye’de var olan krizi çözmek için siyasi ve diplomatik temaslar aldatmadır. Esad tahtından indirilmeden ne Suriye’ye ne Türkiye’ye huzur gelecektir. Suriye resmen olmasa bile Rusya’nın filli sömürge bölgesi olmuştur. Esed’in yuları Moskova’ya bağlanmıştır.

“Esed Hayranları İhanet İçindedir”

Türk milleti başka seçenek görülmezse Şam’a girmeyi şimdiden planlamalı ve zalimleri yer ile yeksan etmelidir. Diyorum ki kahrolsun Esed. Ocağımızı söndürenlerin hayat pınarları kurusun. Esed devrilmelidir.

Kılıçdaroğlu ve diğer Esed hayranları vatana ihanet halindedir. Esed devrilmeli zulüm şatoları yıkılmalıdır. Katiller döktükleri kanların son damlasına kadar hesap vermelidir. Bugün CHP yönetimi Türkiye düşmanları tarafından ele geçirilmiş kafalarına da ihanet çuvalı geçirilmiştir.

 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum