1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bahçeli: İnce, CHP içinde Atatürk'e dönüş hareketini başlatacaktır
Bahçeli: İnce, CHP içinde Atatürk'e dönüş hareketini başlatacaktır

Bahçeli: İnce, CHP içinde Atatürk'e dönüş hareketini başlatacaktır

​​​​​​​MHP Genel Başkanı Bahçeli, Muharrem İnce'nin 4 Eylül'de başlatacağı hareketle ilgili, "Kaynağından ve kökünden kopan CHP'yi özüne dön dürmek maksadıyla çaba sarf edecektir" dedi.

13 Ağustos 2020 Perşembe 22:40A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

"Atatürk'e dönüş hareketini başlatacaktır"

Muharrem İnce'nin bugün başlattığı harekete ilişkin de Bahçeli, İnce'nin 2018'den beri kendisine yöneltilen eleştiri ve suçlamalara maruz kaldığını ifade etti.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Gördüğümüz kadarıyla haksızlıklara ve ayrımcılığa uğradı. Parti kurar mı, kurmaz mı bilemiyorum ama bildiğim ve tespit ettiğim husus şudur: 4 Eylül'de, Sivas Kongresi'nin ruhuyla atacağı adımla CHP içinde Atatürk'e dönüş hareketini başlatacaktır. Değerlendirmem budur. Yani kaynağından ve kökünden kopan CHP'yi özüne dön dürmek maksadıyla çaba sarf edecektir. Anlaşılan odur ki, 'bin günde memleket' parolasıyla Atatürk'ü ve kurucu değerleri hareketinin mihveri yapacağı anlaşılmaktadır. CHP'nin içişlerine bizim karışmamız elbette doğru olmayacaktır. Ama gördüğümüz gerçekler de bunlardır. CHP'de Atatürk'ün ahı tutmuş, geçmişe özlem yeşermiş ve yükselmiştir. Artık taşeron ve teslimiyetçi bir zihniyetin geldiğimiz bu aşamada işi oldukça zordur."

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum