1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Bağdat'ta Tesfirat Hapishanesine Baskın
Bağdatta Tesfirat Hapishanesine Baskın

Bağdat'ta Tesfirat Hapishanesine Baskın

Bağdat'ta bulunan Tefsirat Hapishanesi'ne baskın düzenlendi.

29 Eylül 2012 Cumartesi 10:27A+A-

Başkent Bağdat'ın 160 km kuzeybatısında yer alan Tikrit kentindeki Tesfirat hapishanesine akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce baskın düzenlendiği, çıkan çatışmada çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Tikrit'in merkezi hapishanesi olan Tesfirat hapishanesine askeri kıyafetler giyen çok sayıda silahlı kişi saldırıda bulundu. Bomba yüklü iki aracı patlatan saldırganlar, polisle çatıştı. Çatışma esnasında hapishaneden 100'e yakın mahkumun kaçtığı iddia edildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, ''kaçan mahkumlardan 33'ünün yakalandığını, diğer firari mahkumları arama çalışmalarının devam ettiğini'' söyledi.

Görgü tanıkları, firari mahkumların Tikrit sokaklarında kendilerini takip eden polislerle çatıştığını, şehrin üzerinde askeri helikopterlerlerin yoğun uçuşlar gerçekleştirdiğini, çatışmaların düşük yoğunluklu devam ettiğini bildirdi.

Olayla ilgili resmi açıklama yapılmazken, ölü ve yaralı sayısında çelişkili bilgiler geliyor.

El-Kaide iddiası

Tikrit Tesfirat hapishanesinde, aralarında idam mahkumlarının da bulunduğu çoğu El-Kaide mensubu 350 hükümlü bulunuyor. El-Kaide'nin Irak kolu Başkanı Ebu Bekir Bağdadi temmuz ayında ''duvarları yıkmak'' adı altında tutuklu El-Kaide mensuplarını özgürlüklerine kavuşturacaklarını açıklamıştı. Tesfirat hapishanesinde nisan ayında mahkumların kaçmak için tünel kazdığı ancak yakalandıkları belirtilmişti.

El-Cezire televizyonu ise çatışmalardan sonra içerideki mahkumların isyan çıkararak hapishaneyi ele geçirdiklerini, tüm girişlerin kapatıldığı haberini verdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT