1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Bağdat’ta ABD'ye Ait İnsansız Hava Aracı Düştü
Bağdat’ta ABD'ye Ait İnsansız Hava Aracı Düştü

Bağdat’ta ABD'ye Ait İnsansız Hava Aracı Düştü

Iraklı bir yetkili, başkent Bağdat’ın kuzeybatısındaki Rıdvaniyye bölgesinde ABD’ye ait 'casus' insansız hava aracının düşürüldüğü yönündeki iddiaları doğruladı.

10 Ağustos 2019 Cumartesi 23:32A+A-

Iraklı kaynaklar ve İran’a yakınlığıyla bilinen haber ajansları, ABD’ye ait casus insansız hava aracının (İHA) Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınlarında bulunan Rıdvaniyye bölgesinde bir çiftlikte düşürüldüğünü iddia etmişti.

Olayla ilgili doğrudan bilgisi olan Iraklı bir kaynak, yaptığı açıklamada, bahsi geçen İHA’nın ABD’ye ait olduğunu teyit etti.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, füze yüklü İHA’nın geçtiğimiz salı günü düşürüldüğünü belirtti.

İHA’nın saldırı düzenlediği gerekçesiyle düşürüldüğü iddiasına yanıt veren kaynak, “Saldırı gerçekleştirmesi nedeniyle düşürülmüş olma ihtimali zayıf. Muhtemelen yaşanan teknik bir arızadan dolayı düştü” dedi.

IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay John Dorrian ise açıklamasında “Uluslararası Koalisyon Hava Kuvvetleri'ne ait bir İHA mekanik arıza nedeniyle Çarşamba günü Bağdat’a planlanmayan bir iniş yaptı. İHA güvenli bir şekilde indi ve Irak güvenlik güçleri tarafından başarıyla kurtarıldı. İniş veya kurtarma işlemi sırasında hiç kimse ve hiçbir mülk zarar görmedi” diye konuştu.

Kaynak: Şarkul Evsat

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT