1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. BAE’de esaret altında olan Mehmet Ali Öztürk için basın açıklamasına davet
BAE’de esaret altında olan Mehmet Ali Öztürk için basın açıklamasına davet

BAE’de esaret altında olan Mehmet Ali Öztürk için basın açıklamasına davet

4,5 yıldır BAE’de hukuksuz olarak hapiste tutulan Mehmet Ali Öztürk için Çağlayan Adliye önünde bir basın açıklaması düzenlenecek.

08 Haziran 2021 Salı 16:08A+A-

Basın açıklamasını organize eden Mehmet Ali Öztürk’ün avukatları Gülden Sönmez ve Mete Gençer sitemize şu açıklamayı yaptı:

Birleşik Arap Emirlikleri’nde 20.02.2018 tarihinden bu yana keyfi olarak tutulan Türk iş adamı Mehmet Ali Öztürk’ün durumu gün geçtikçe ağırlaşmakta ve vahametini korumaktadır. Hatırlanacağı üzere kendisine yapılan işkence ve kötü muamelelerden dolayı 11.12.2020 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında soruşturma başlatılmıştır.

Mehmet Ali Öztürk’ün, o sırada ABD’de okuyan oğluna yönelik tutma ve sorgulanması, ayrıca oğlunun görüntüleri kullanılarak Mehmet Ali Öztürk’e baskı ve işkence yapılması ve ABD İstanbul Başkonsolosluğunca Türkiye’de Mehmet Ali Öztürk hakkında istihbarat toplanarak Birleşik Arap Emirlikleri ile paylaşılmasına dair veriler mevcuttur. Mehmet Ali Öztürk’ün, Birleşik Arap Emirlikleri’nde keyfi olarak tutulması, sorgulanması sürecinde ABD’li bazı resmi görevlilerin bu suçlara ortak olmasına dair deliller ve bilgiler, 09.06.2021 tarihinde, İstanbul Başsavcılığındaki dosyaya ek beyan ile sunulacaktır. ABD İstanbul Konsolosluğu görevlileri hakkında işlem yapılması için talepte bulunulacaktır.

Ayrıca detaylar hakkında Mehmet Ali Öztürk’ün eşi Emine Öztürk ve ABD’de tutulan oğlu Abdullah Öztürk ve avukatlarının katılımı ile basın açıklaması yapılacaktır.”

Tarih: 09 Haziran 2021 Çarşamba

Saat: 14:00

Yer: İstanbul Adalet Sarayı Önü (Çağlayan Adliyesi)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum