1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Baas Rejimi Yebrud'a Saldırıyor
Baas Rejimi Yebrud'a Saldırıyor

Baas Rejimi Yebrud'a Saldırıyor

Suriyeli muhalifler rejim güçlerinin Yebrud’da birkaç bölgeyi vurduğunu açıkladı.

17 Şubat 2014 Pazartesi 08:02A+A-

Rejim güçleri başkent Şam’ın yaklaşık 75 kilometre kuzeyindeki Yebrud’da hava saldırılarını yoğunlaştırdı. Bölgedeki Al Jazeera muhabirine göre, 1300 aile Lübnan'a kaçtı. Bombardımandan kaçan 1200 Suriyeli ise kötü hava koşulları sebebiyle zor şartlar altında Suriye - Lübnan arasındaki dağlardan sınırı geçmeye çalışıyor. 

Şam ve Halep arasında stratejik bir öneme sahip Yebrud aynı zamanda Şam’ın kuzeyindeki dağlık Kalamun bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki tek şehir. Rejim güçleri burayı almak için yoğun bombardımanını sürdürüyor.

Muhalifler İdlib kentindeki bir askeri noktayı ele geçirdiklerini duyurdu. Rejim güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar kentte şiddetleniyor.

Muhalif silahlı güçler Halep kentinde rejime ait bir tankın vurulduğunu açıkladı. Halep’te çatışmaların en yoğun olduğu bölgeler Neyrab Askeri Havalimanı, Halep Merkez Hapishanesi, Azize, Al-Raii ve Cirablis köyleri.

Rejim ayrıca, Hama’da bulunan Latamneh Bölgesi’ne varil bombası attı. Yaşlı bir kadın hayatını kaybetti.

Masar Haber Ajansı’na göre, Nusra Cephesi, Hama kenti yakınlarında askeri bir noktaya bomba yüklü araçla saldırdı. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Aynı ajans ayrıca Suriye'de IŞİD'in en güçlü olduğu olduğu şehirlerden biri olan Rakka'da 90 Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesinin Nusra  Cephesi'ne geçtiğini duyurdu. Daha önce El Kaide, Suriye'deki IŞİD ile bir bağlantıları bulunmadığını açıklamıştı. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, muhalif gruplar Hama kentindeki Buvayda köyünü ele geçirdi. Çatışmaların şiddetlendiği Buvayda ve daha önce muhalefet tarafından ele geçirilen Mork Bölgesi, Hama ve İdlib arasındaki askeri sevkiyat hattında yer alıyor. Muhalefet bu bölgeyi kontrolü altında tutarak İdlib’de bulunan Wadi Aldaif ve Hamadiye kamplarına askeri destek ulaşmasını engellemeyi hedefliyor.

Cuma günü ateşkesin sona ermesinin ardından rejim güçleri Humus’ta eski şehre yönelik saldırılarını artırdı. Suriyeli aktivistler rejime bağlı güçlerin Humus’taki birçok noktayı hedef aldığını bildirdi.

Kaynak: Al Jazeera

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT