1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Baas Lobisinden Reyhanlı Yalanlarına Devam!
Baas Lobisinden Reyhanlı Yalanlarına Devam!

Baas Lobisinden Reyhanlı Yalanlarına Devam!

Türkiye'deki Baas lobisi Reyhanlı olaylarının sorumlusu olarak Nusra'ya işaret ediyordu. Tutmadı, şimdi IŞİD diyorlar!

02 Ekim 2013 Çarşamba 16:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

Lobi, Esed’in tetikçilerince Reyhanlı’da gerçekleştirilen ve 53 “Sünni” vatandaşın katledilmesine yol açan bombalı saldırıları İslami örgütlere yamama çabasından vazgeçmiyor!  

Önce içlerinde Solhaber gibi tescilli Baasçı sitelerin bulunduğu kimi yayın organlarında dilendirilen yalan bugün Taraf gazetesi sayfalarında da kendisine yer buldu. Söz konusu “haber”de Reyhanlı saldırısının Suriye’de savaşmakta olan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından üstlenildiği iddia ediliyor. Ortada ne IŞİD’in bu konuyla ilgili bir açıklaması, bir bildirisi ne de bu konuyla ilgili tek bir veri var ama çamur at izi kalsın mantığıyla çalışanlar açısından ne gam!

Yalanı, iftirayı, dezenformasyonu meslek edinmiş bu çevrelerin yaptıklarına, yazdıklarına yetişmek mümkün değil. Hiçbir tutarlılık kaygısı taşımadıklarından iddialarını, iftiralarını neresinden tutup tartışmak gerektiğini bilmek de mümkün değil. Ve ilginç olanı aynı çevrelerin kendi aralarında  ürettikleri yalanları birbirlerinden alıp tekrarlayarak ve geniş bir zeminde dolaşıma sokma taktiği izleyerek zihin bulandırmaya çalışmaları. İnternete girip bakan dikkatsiz biri örneğin bu iddianın çeşitli sitelerde tekrarlandığını görüp etkilenebilir. Oysa aynı haberin tekrarlandığını ve tekrarlayanların da hep aynı lobinin unsurları olduğu ortada.

Reyhanlı’da 11 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen çifte bombalama eylemiyle ilgili olarak içlerinde planlayıcı Nasır Eskiocak ve bombaları patlatan kişi olan Doğan Öztürk de dâhil olmak üzere 15 sanık tutuklu bulunuyor. Bu kişiler verdikleri ifadelerde eylemi muhaberattan aldıkları talimatla ve Mihraç Ural adlı çete şefiyle irtibatlı olarak gerçekleştirdiklerini itiraf ettiler. Yani bu eylemle ilgili olarak gizli kalmış bir durum yok. Ama ilk günden itibaren malum çevreler bu alçakça katliamı Suriyeli muhaliflere yamama çabası içinde oldular. Önce Nusra hedef gösterildi. Şimdi de IŞİD.

Bu açık iftiraya, bu kepazeliğe kaynak olarak gösterilen site, breakingsnews.sy, bir Esed sitesi. Baas rejiminin resmi propaganda bülteni. Üstelik de bu siteyi kaynak gösteren bu çevreler IŞİD’in eylemle ilgili olabileceğine dair hiçbir veri sunmuyorlar. Ama bu rezilliği sürdürüyorlar. Çünkü işleri bu ve kendilerine de yakışıyor! 

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum