1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ayvalı’nın Sözleri FETÖ’yle İşbirliğinin İtirafıysa Kemalist Darbecilik Ne Oluyor?
Ayvalı’nın Sözleri FETÖ’yle İşbirliğinin İtirafıysa Kemalist Darbecilik Ne Oluyor?

Ayvalı’nın Sözleri FETÖ’yle İşbirliğinin İtirafıysa Kemalist Darbecilik Ne Oluyor?

AK Partili Ayvalı’nın “Kemalist darbecilerle FETÖ’yü birbirine kırdırdık” şeklindeki sözlerine ‘FETÖ işbirliğinin itirafı’ diyenlerin Kemalist darbeciler hakkında ne dediklerini neden duymuyoruz?

11 Haziran 2020 Perşembe 19:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan yardımcısı Emre Cemil Ayvalı’nın CNN Türk’te katıldığı programda Kemalist darbecileri tasfiye etmek için bir dönem FETÖ'yle işbirliğine mecbur kaldıklarına dair sözleri üzerine kopartılan gürültü Kemalist darbecilik olgusunu gizleme taktiğiyle devam ediyor.

Ahmet Hakan’ın 'Tarafsız Bölge' programına konuk olan AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, iktidarın FETÖ ile işbirliği yaptığı ithamlarına yönelik olarak şunları söylemişti: "2002’de ben iktidara gelmişim, sene 2007-2008. Benim 1 müsteşar atamam için bu adamın genel müdür olarak 12 yılı doldurması lazım. Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı. Bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldım. Mesele budur."

Bu sözleri üzerine medyada başlatılan karalama kampanyası üzerine Ayvalı bugün şu açıklamayı yaptı: "Dün akşam CNNTÜRK'te geçmişte siyaset üzerinde vesayet oluşturmak isteyen darbeci Kemalist anlayış ve FETÖ'nün güç mücadelesine ilişkin sözlerim farklı noktalara çekilmiş ve benim üzerimden partime zarar vermek isteyenler topluca bir dezenformasyon oluşturmuşlardır. Partim ve davam benim için son derece değerlidir. Partimin zarar görmemesi adına iki yıldır onurla yürüttüğüm Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılıyorum. "

Burada dikkat çeken husus şu ki, Ayvalı’nın sözlerini iktidara yönelik olarak FETÖ’ye göz yumulduğu, FETÖ ile işbirliği yapıldığı itirafı olarak yorumlayan ve suçlamaya dönüştürenler aynı cümlelerde dile getirilen Kemalist darbecilik olgusu hakkında tek kelime bile etmiyorlar.

Oysa Ayvalı’nın sözleri Türkiye’de siyaseti takip eden herkesin çok iyi bildiği gerçekler. Hiçbir şekilde yeni ve şaşırtıcı bir bilgi içermiyor. Ama bu sözler üzerine bunca tepinenler, yine herkesin çok iyi bildiği Kemalist darbe özlemciliği ve faaliyetleri hakkında susuyorlar. Bu da ikiyüzlülüklerine ışık tutuyor.

Hepsi bir biçimde bu Kemalist darbeci kadrolarla irtibatlı bu güruh eğer Türkiye’de darbeciliğin FETÖ’cülüğe indirgenmesi eğiliminin şımarıklığıyla yapıp ettiklerinin unutulduğunu zannediyorlarsa fena halde yanılıyorlar.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum