1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. AYM'den Barış Bildirisine İmza Atan Akademisyenlerle İlgili ‘Hak İhlali’ Kararı
AYM'den Barış Bildirisine İmza Atan Akademisyenlerle İlgili ‘Hak İhlali’ Kararı

AYM'den Barış Bildirisine İmza Atan Akademisyenlerle İlgili ‘Hak İhlali’ Kararı

Anayasa Mahkemesi, "barış bildirisi" olarak adlandırılan metne imza atan akademisyenlerin yaptığı bireysel başvuruda hak ihlali kararı verdi.

26 Temmuz 2019 Cuma 17:58A+A-

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriyi imzaladıkları için 'terör örgütü propagandası yapmak' gerekçesiyle cezalandırılan 10 akademisyenin bireysel başvurusunu görüştü.

Mahkeme 'Barış akademisyenleri'nin 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan cezalandırılması nedeniyle ifade özgürlüklerinin ihlal edildiğine karar verdi.

Zühtü Arslan'ın 'hak ihlali' kararı tayin edici oldu

Oylamada 8'e 8 sonuç çıkması üzerine, eşitlik durumunda başkanın bulunduğu tarafın görüşü kabul edildiği için hükümde AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın 'hak ihlali' kararı tayin edici oldu.

2016 yılının ocak ayında 1128 akademisyen tarafından bir bildiri yayımlanmış, bildiride Sur, Cizre ve Silopi başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar sırasında yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekilmişti.

Akademisyenlerin bazıları 'terör örgütü propagandası'ndan gözaltına alınmış, bazıları da KHK’larla üniversitelerden ihraç edilmişti.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT