1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Aylardır Kayıp Olan 4 Kişi Emniyet'te mi?
Aylardır Kayıp Olan 4 Kişi Emniyet'te mi?

Aylardır Kayıp Olan 4 Kişi Emniyet'te mi?

Kaçırıldıkları iddiasıyla aylardır aranan 4 kişinin Ankara Emniyet Müdürlüğünde olduğu bildirilirken, 2 kişinin akibeti belirsizliğini koruyor.

29 Temmuz 2019 Pazartesi 09:50A+A-

Adları kaçırılma iddiasıyla kamuoyu gündemine gelen Salim Zeybek, Yasin Ugan, Erkan Irmak ve Özgür Kaya’nın aileleri bu gece Ankara Emniyetinden arandıklarını ve söz konusu isimlerin Emniyette tutulduklarının bildirildiğini açıkladılar. Yakınlarının Ankara Emniyetinde oldukları kendilerine bildirilen ‘kayıp aileleri” sosyal medya hesapları üzerinden haberi ve sevinçlerini paylaştılar.

Bu yılın Şubat ayından itibaren kaçırıldıkları konusu gündeme gelen 6 kişi arasında yer alan bu 4 isimden Yasin Ugan ve Özgür Kaya 12 Şubat; Erkan Irmak 16 Şubat; Salim Zeybek ise 20 Şubat 2019’dan beri kayıptı.  7 Şubat’dan beri kayıp olan Gökhan Türkmen ile 18 Şubat’tan beri kayıp olan Mustafa Yılmaz’ın ailelerinin bekleyişi ise sürüyor.

15 Temmuz sonrası süreçte hortlayan kaçırılma-kaybetme eylemlerinin son kurbanları olarak görülen bu isimlerin Gülen yapılanmasına mensup oldukları tahmin edilmekte. Daha önce Ankara’da siyah transporterlarla kaçırılan başka isimler gibi bu kişilerin de emniyet ya da MİT mensuplarınca kaçırıldıklarına dair güçlü şüpheler bulunmaktaydı.

Bugüne kadar bu vahim hadiseler ve iddialar hakkına hiçbir somut açıklama yapmayan, bilgi vermeyen İçişleri Bakanlığı’nın bu gelişme hakkında ne diyeceği merak konusu!

*

Özgür-Der'in konuyla ilgili daha önce yaptığı basın açıklaması >>>

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum