1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Aydın Ünal’ın CHP’ye Dair Yazısı Meclisi Gerdi!
Aydın Ünal’ın CHP’ye Dair Yazısı Meclisi Gerdi!

Aydın Ünal’ın CHP’ye Dair Yazısı Meclisi Gerdi!

AK Parti Milletvekili Aydın Ünal'ın Yeni Şafak'taki köşesinde bugün yer verdiği 'Terör: Kim kimdir?' yazısı, Genel Kurul'daki CHP'li vekilleri gerdi.

12 Aralık 2016 Pazartesi 15:42A+A-

CHP'nin teröre karşı ortaya koyduğu ikircikli tavrı tanımlayan Ünal'a CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel​'den tepki geldi. Tartışmalar üzerine kurula ara verildi.

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde bugün 'terör' kavramına ışık tuttu. PKK ve FETÖ'nün yanı sıra CHP gibi çeşitli kesimlerin de teröre karşı tavırlarının tanımlandığı yazıda CHP’nin özellikle de terör vasfı taşıyan sol-sosyalist örgütlerle arasına mesafe koyamadığı belirtildi.

Milletvekilleri bugün TBMM Genel Kurulu'nda bir araya gelirken, CHP'lilerin Aydın Ünal'a tepki gösterdiği görüldü. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "CHP'yi nasıl böyle eleştirirsiniz" ifadesini kullandı.

AB Bakanı Ömer Çelik ve AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP'li vekillerin Ünal'a yönelik söylemlerine tepki gösterdi.

Çıkan sözlü tartışmalar üzerine kurula bir süre ara verildi.

Aydın Ünal'ın bugün Yeni Şafak'taki köşe yazısında CHP'yle ilgili yer verilen tespitler şöyle:

"CHP: Kimi zaman ‘solcu’ maskesiyle, kimi zaman da mezhep taassubuyla Türkiye'deki sol terör örgütleriyle arasına mesafe koymuyor. Kuruluşundan gelen ‘Batılılaşma’ ideolojisiyle Avrupa paralelinde hareket ediyor; Türkiye ve Avrupa arasında sorun olduğunda kayıtsız şartsız Avrupa yanında yer alıyor. PKK ve DHKP-C ile solculuk ve mezhep taassubu zemininde kesişirken; FETÖ ile ‘Batı ve Üst Akıl’ zemininde buluşuyor. Ayrıca terör örgütlerinin iç politikayı etkileme, siyasi tercihleri değiştirme gücünü kendi lehine kullanmak için fırsatları değerlendiriyor. Tam da terör örgütlerinin planladığı çerçevede, her DEAŞ, PKK, DHKP-C ve FETÖ eylemi sonrasında Hükümeti, Cumhurbaşkanını suçlayarak teröre siyasi lojistik sağlıyor. Politikaları ve söylemi terör örgütleriyle birlikte Avrupa ile de bire bir örtüşüyor."

Aydın Ünal'ın 'Terör: Kim kimdir?' başlıklı yazısının tam metni>>>

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT