1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Aydın Ünal: Pelikan Yeni FETÖ'dür
Aydın Ünal: Pelikan Yeni FETÖ'dür

Aydın Ünal: Pelikan Yeni FETÖ'dür

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski AK Parti Antalya Milletvekili Aydın Ünal Pelikan grubuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı: “Pelikan Örgütü Anayasal suç işlemeye kadar varan kirli işler çeviren bir örgüttür. Pelikan yeni FETÖ’dür.”

17 Aralık 2020 Perşembe 20:52A+A-

Eski AK Parti Antalya Milletvekili Aydın Ünal sosyal medya hesabından 'Pelikan yapılanması'yla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, sosyal medya hesabından Pelikan yapılanmasına açıklama yaptı. Pelikanın 'Yeni FETÖ' olduğunu söyleyen Ünal şu mesajları paylaştı:

"BU TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKİYORUM"

"Adını anmaya değmez bir müfterinin iftirasına kısa cevabımdır: Pelikan Örgütü ile mücadeleye 2016 yılı başında milletvekili iken başladım; listeye yeniden girmemeyi açıkça göze alarak, aşağılık itibar suikastleri altında bu tehlikeye ısrarla ve inatla dikkat çektim, çekiyorum.

Pelikan Örgütü, Cumhurbaşkanını savunan değil, onun arkasına saklanarak, Anayasal suç işlemeye kadar varan kirli işler çeviren bir örgüttür. Erdoğan ve AK Parti’yi paçasından tutup aşağı çekmektedir. Son hadiseler de bunu zaten ispat etmiştir. Pelikan yeni FETÖ’dür."

PELİKAN GRUBU NEDİR?

Pelikan, Türkiye'de 1 Mayıs 2016'da Pelikan Dosyası adlı internet sitesinde yayınlanan 'Selam Olsun!' yazısıyla ve Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılmasıyla sonuçlanan süreçte adlarını duyuran bir grup. Yeni açılmış bir blog sayfasında bulunan, ayrıca Pelikan grubunun varlığını da ortaya çıkaran 'Selam Olsun!' adlı yazıyı; 1 Mayıs 2016'da Cemil Barlas, Merve Taşçı, Atifet Ulusoy, Elif Şahin ve Filiz Gündüz kişisel Twitter hesaplarından paylaşmıştır.

DAVUTOĞLU: ARTIK FİKİRLER ÇARPIŞMIYOR

İstifasının yolunu açan bildiriyle ilgili olarak Ahmet Davutoğlu şunları söylemiştir: "Her birimiz öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki. Artık fikirler çarpışmıyor, kimin ne kadar trolu var ve karşı tarafa ne kadar zarar verebilir? Başbakanlıktan ayrılma süreci esnasında 'Pelikan dosyası' diye bir şey çıktı. Beni birazcık tanıyanlar için her birisi iftira olan şeyler. Peki kim bunu çıkarttı, belli değil. Ben biliyorum da toplum bilmiyor. Kendileri saklandılar. Nice hakaretler yaptılar." (Karar)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum