1. HABERLER

  2. HABER

  3. Aydın Doğan’a Misyoner Parası
Aydın Doğan’a Misyoner Parası

Aydın Doğan’a Misyoner Parası

Yayın organlarında sık sık İslâmî kesimlere saldırıların yer aldığı Aydın Doğan’a şok suçlama. Jandarmanın elinde “Doğan’ın misyonerlik faaliyetlerine destek olma karşılığında Patrikhane’den 600 bin dolar para aldığını” iddia eden bir rapor olduğu ortaya

02 Ağustos 2010 Pazartesi 13:57A+A-

Aydın Doğan'a "Misyonerlere destek olmak için Patrikhane'den 600 bin dolar aldı" iddiası! Vakit'in ulaştığı istihbarat raporunda akıl almaz iddialar bulunuyor. Yaklaşık 6 yıl önce İstanbul Jandarma Bölge Komutanı olarak görev yapan Tuğgeneral Halil Helvacıoğlu döneminde gerçekleştirildiği anlaşılan misyonerlikle alakalı bir istihbarat çalışması, Aydın Doğan'ın dönemin cuntacılarının takibinde olduğunu ortaya koydu. O dönemde Jandarma Genel Komutanı olan Orgeneral Şener Eruygur'un, darbe girişimleri konusunda Aydın Doğan'dan yeterli desteği alamaması üzerine başlatılan istihbarat çalışmasına göre, Doğan Grubu yayınları misyonerlik çalışmalarına destek verdiler. Türkiye'de misyonerlik faaliyetlerine ilişkin yoğun tartışmaların yaşandığı 2003-2005 yılları arasında, Ulusalcı Cunta'nın "resmî raporlarla" da bu tartışmaları körüklediği belirlendi.

JANDARMA: DOĞAN, PATRİKHANE'DEN PARA ALDI

Ulusalcı Cunta'nın jandarma imkânlarını kullanarak hazırladığı istihbarat raporuna göre, Fener Rum Patrikhanesi, öteden beri "ekümenik" olma iddiasını dile getiriyor, bu hayalini gerçekleştirmek için de Türkiye'de de kendisine destek olabilecek kişi ve kuruluşlarla temasa geçiyor. Sözkonusu raporda, şöyle deniliyor: "Son günlerde basın yayın kuruluşlarında ekümenlik ve misyonerlik faaliyetlerinin gündemde tutulması amacıyla Türkiye ve Ortadoğu'da misyonerlik faaliyetlerinin finansmanını karşılamak maksadıyla Yunanistan'da faaliyet gösteren Ortodoks Bank hesabında oluşturulan fondan Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Yayıncılığa 600.000 dolar transfer edildiği…"

DOĞAN MEDYASI HABER TAHLİLİNE TABİ TUTULDU MU?

Raporda, Aydın Doğan'ın para karşılığında misyonerlik faaliyetlerine destek olduğu iddia edilirken, o dönem Doğan medyasında misyonerlikle ilgili olarak yer alan haber ve yorumların raporu hazırlayanların bakış açısı doğrultusunda analize tabi tutulup tutulmadığı ise belirtilmiyor. Jandarmanın raporunda, "Tedbir alındı, ilgili makamlara bildirildi, işlem ve teyide devam edildi, İstihbarat Durum Haritası'na işlendi" şeklinde muğlak ifadeler yer alırken, önlemlerin neler olduğunun ayrıntılı bir biçimde belirtilmemesi dikkat çekiyor. Raporda, Aydın Doğan medyasındaki misyonerlik faaliyetlerini destekleyici yayınların, jandarma ekipleri tarafından ASAF (Aşırı sağ faaliyetler) kapsamında değerlendirildiği görülüyor.

Vakit'in ele geçirdiği şok belgede, "Yunanistan'da faaliyet gösteren Ortodoks Bank hesabında oluşturulan fondan, Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Yayıncılığa 600.000 dolar transfer edildiği…" belirtiliyor..

FATİH AKKAYA / VAKİT

HABERE YORUM KAT