1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Avusturya, Esed’e olan desteğini sürdürüyor!
Avusturya, Esed’e olan desteğini sürdürüyor!

Avusturya, Esed’e olan desteğini sürdürüyor!

Avusturya, Avrupalı müttefiklerinin aksine Esed’le olan işbirliğini açıktan geliştirmeye devam ediyor. Esed rejiminin eğitim temsilcisi ile bir araya gelen Avusturya temsilcisi, eğitim ve bilim konulu çalışmaları geliştirmek için görüştü.

14 Mayıs 2022 Cumartesi 13:16A+A-

Fatih Demir-HAKSÖZ HABER

Avusturya ve Suriye ulusal eğitim temsilcileri Şam’da bir araya geldi. Suriye’nin katili Beşar Esed rejimi ile diplomatik bağları bakımından diğer Avrupalı ​​komşularından ayrılan Avusturya, ülkeleri arasında gerçekleştirilen bilimsel işbirliğini ilerletmek için bir araya geldi.

Esed rejimine bağlı Suriye Arap Haber Ajansı'na (SANA) göre, Şam Üniversitesi Rektörü Dr Mohammad Osama Al-Jabban, Avusturya'nın Şam Büyükelçiliği Başkanı Dr Peter Krois ile Suriye'de eğitim ve bilimsel çalışmalar alanındaki işbirliğini geliştirmenin yollarını görüşmek üzere bir araya geldi.

Avusturya büyükelçiliği, Şam Üniversitesi'nin Almanca dil bölümüne eğitim personeli ile özel bir alanda yardım etme üzerine görüştüler. Ayrıca bölüme, kitaplar ve kültürel yayınlar sağlamanın yanı sıra kültürel ve bilimsel alanlarda daha fazla işbirliği için karşılıklı ziyaretler düzenlemenin arttırılması gerektiği üzerine konuştular.

Toplantıda hazır bulunan Şam Üniversitesi’nin Alman Dili Bölüm Başkanı Dr Jihad Abboud, bu önerileri aktardı ve ‘Avusturya büyükelçiliğinin yardımına duyulan ihtiyacı’ yineledi. Avusturya temsilcisi Krois'in, teklifleri kabul ettiği ve kendisinin ve büyükelçiliğin bu alanlarda bakanlığa ve Suriye eğitim sistemine yardımcı olmaya hazır olduğunu belirttiği bildirildi.

Avusturya, 2011 yılında Suriye yetkililerinin barışçıl protestoculara yönelik acımasız baskılarının ardından diğer Batılı ülkelerin çoğu büyükelçiliklerini kapatıp tahliye ettikten ve diplomatik bağları kestikten sonra bile Suriye'deki diplomatik varlığını sürdürdü. Esed rejimiyle bağlarını sürdüren tek Avrupa ülkesi olan Avusturya’nın bu politikalarına karşı AB içerisinde herhangi bir yaptırım kararı alınmaması dikkat çekiyor.

Kaynak: Middle East Monitor

HABERE YORUM KAT

1 Yorum