1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Avrupalı 700 Müslüman Esed’e Karşı Savaşıyor!”
“Avrupalı 700 Müslüman Esed’e Karşı Savaşıyor!”

“Avrupalı 700 Müslüman Esed’e Karşı Savaşıyor!”

Almanya’da 'Suriyeli İslamcı' alarmı... İçişleri Bakanı Friedrich, Suriye'den gelebilecek İslamcıların tehlikeli olduğunu öne sürdü.

30 Nisan 2013 Salı 11:35A+A-

Mucahid Yıldız'ın haberi:

Alman iç istihbarat teşkilatı Federal Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Hans-Georg Maassen'in Almanya için Çeçen Müslümanları tehlike olarak göstermesinden sonra, şimdi de Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich de Suriye'den gelebilecek Müslüman savaşçıların tehlike oluşturacağını iddia etti.

Tehlikenin tüm Avrupa için geçerli olduğunu belirten Friedrich, tehlikenin temel yapısının Amerika'dakine benzediğini, 'kendi kendini radikalleştirme' ve 'seyahat' aktivitelerinin Avrupa'da da söz konusu olduğunu söyledi. Ancak Almanya'da herhangi bir saldırı olacağına dair somut hiçbir delil bulunmuyor.

Waşington'da bulunan Alman Bakan, Amerikan Adalet Bakanı Eric Holder, Vatan Koruma Bakanı Janet Napolitano ve Obama'nın Terör Savunma ve Güvenlik Danışman Yardımcısı Lisa Monaco ile görüştü. Friedrich, Boston saldırısından sonra Amerikan yetkililerin derhal Almanya ile irtibata geçerek bilgi alışverişinde bulunduklarını, iki ülkenin terörle mücadele konusunda her düzeyde sıkı bir işbirliği yaptıklarını bildirdi.

SURİYE'Yİ KAYNAK GÖSTERDİ

Alman Federal İçişleri Bakanı Friedrich, Avrupa ülkelerinin İslamcıların savaştığı ülkelere yakınlığına dikkat çekerek, güvenlik yetkililerinin verdiği bilgiye göre Suriye'de Esad rejimine karşı savaşan yaklaşık 700 Müslümanın Avrupa'dan gittiğini belirtti. Friedrich, bu kişilerden çoğunluğunun İslamcı gruplara katıldığını, Almanya'dan da 30 ile 40 arasındaki Müslüman erkek ve kadınların Esad rejimine karşı yapılan savaşa katıldıklarını kaydetti.

Friedrich, AB sınırlarının daha sıkı bir şekilde kontrol edilmesini talep etti. Alman bakan sınırların giderek aşılabilir hale geldiğini öne sürerek, Avrupa'daki insanların güvenliğinin sağlanması için daha güçlü güvenlik sistemlerinin gerekli olduğunu ifade etti. Friedrich, vizelerin kaldırılması sonucu oluşacak kontrol kaybının giderilmesi için ABD'dekine benzer elektronik seyahat sisteminin uygulanması gerektiğini savundu.

ABD'de 11 Eylül 2001'deki uçak saldırılarından sonra ESTA adı verilen merkezi bilgi işlem sistemi kuruldu ve kısa süreler için vize mecburiyeti olmayanlar da dahil tüm turistlerle ilgili bilgiler bu merkezde toplandı.

(Dünya Bülteni)

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum