1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Avrupa Mülteci Krizinde Sınıfta Kaldı, Çözüm Türkiye'de"
"Avrupa Mülteci Krizinde Sınıfta Kaldı, Çözüm Türkiye'de"

"Avrupa Mülteci Krizinde Sınıfta Kaldı, Çözüm Türkiye'de"

İsveç İçişleri Bakanı Ygeman, “mülteci krizi”nde Avrupa'nın sınıfta kaldığını belirterek, “Bu krizden ancak Türkiye'nin yardımı ile çıkılabilir.” dedi.

30 Ocak 2016 Cumartesi 11:53A+A-

Avrupa'daki “mülteci krizi”ni değerlendiren Anders Ygeman, “Mülteci krizinde kabul etmeliyiz ki, sınıfta kaldık, başarısız olduk.” ifadesini kullandı.

İsveçli Bakan, “Mülteci krizinde bizle birlikte tüm Avrupa başarısız oldu. Ortak bir çözüm bulamadı. Avrupa'ya gelen mültecilerin paylaşımında nüfusumuza göre insan almamıza rağmen, diğer ülkeler bizi yalnız bıraktı, paylaşım noktasında üzerlerine düşenleri yapmadı. Milyonlarca insanın sığındığı Türkiye ve Lübnan bu işi başardı. Bu noktada, mülteci krizini ancak Türkiye'nin çözebileceği ortaya çıktı.” şeklinde konuştu.

“Türkiye'ye Verilen Sözler Tutulmalı”

Brüksel'de 29 Kasım'da düzenlenen AB-Türkiye Zirvesi'nde, “mülteci krizi”nin aşılması için ortak eylem planı üzerinde anlaşmaya varıldığını hatırlatan Ygeman, “Türkiye'ye ekonomik olarak verilen sözlerin tutulması lâzım. Yapılan anlaşma ortada. Kimsenin anlaşmanın dışına çıkma lüksü yok. Bu işi ancak Türkiye'ye vereceğimiz samimi destekle çözeriz.” dedi.

Ygeman, 2015 yılında ülkeye sığınan 163 bin kişiden iltica başvurusu reddedilen 80 bininin sınır dışı edileceğini açıklamıştı.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT

1 Yorum