1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Atom bombası’nı kullanan bir devlet, barbar bir devlettir!’
‘Atom bombası’nı kullanan bir devlet, barbar bir devlettir!’

‘Atom bombası’nı kullanan bir devlet, barbar bir devlettir!’

Başta Amerikan emperyalizmi olmak üzere, ellerindeki nükleer silah bulunan devletlerin hemen hepsi de, düşmanlarının ve hattâ bütün insanlığın kendileri karşısında eğilmek zorunda oldukları duygusuyla daha bir firavunlaşmaktalar..

07 Ağustos 2020 Cuma 17:57A+A-

Selahaddin E. Çakırgil'in yazısı:

Savaşları yok edeceği sanılıyordu; savaşmak hırs ve arzularını, savaş yöntemlerini tahmin edilemiyecek boyutlara taşıdı, geliştirdi.

Evet, çok korkunç ve vahşî bir bombadan söz ediyoruz.

*

6 Ağustos ve 9 Ağustos 1945 tarihleri, son yüzyılın en büyük facialarının yaşandığı iki önemli gün.. Atom Bombası’nın beşer tarihinde ilk kez kullanıldığı ve Japonya’nın (hiçbir askerî birliğinin bulunmadığı bilinen) Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine atılan atom bombasıyla, ilk anda 300 bin, sonrakilerle birlikte yüzbinlerce, hattâ milyonu aşkın insanın kavruluş ve milyarlarca insanın da rûhen esir alınış trajedisi..

*

O dönemde özellikle de Uzak Doğu’nun savaş alanlarında bulunmuş olan ünlü fransız mütefekkiri André Malraux, ‘Atom bombası kullanan bir medeniyet, insanî değildir!’ demişti. Düzeltelim; o barbarlıktır, medeniyet değil!.

Yazının Devamı >>>