1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ateşli Andıç Hastalığı
Ateşli Andıç Hastalığı

Ateşli Andıç Hastalığı

Yüksek Askerî Şûra toplantısını kilitleyen Orgeneral Hasan Iğsız’ın da aralarında bulunduğu 19 kişiden bazı isimlerin ‘internet andıcı’ soruşturması kapsamında ifadeye gitmemek için dün 10 günlük rapor aldıkları ortaya çıktı. Orgeneral Iğsız’ın da rapor a

07 Ağustos 2010 Cumartesi 10:27A+A-

Dün ifadeye gitmemeleri halinde haklarında zorla getirilme kararı çıkartılacak olan sanıklardan bazıları GATA'dan aldıkları raporla, savcılığa mazeret bildirdi.

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından yürütülen "internet andıcı" soruşturmasında, geçen hafta ifadeye çağrılan muvazzaf askerler dün gün boyu basın mensupları tarafından İstanbul Adliyesi'nde beklenmeye başlandı. 19 isimden bazıları ise yurtdışında görevli olmaları nedeniyle ifadeye gelmedi.

Dursun Çiçek de doğruladı

'İnternet andıcı' soruşturması, İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın orijinalini savcılığa gönderen subayın ihbar mektubuna eklediği belgelerle başlatılmıştı.

Meçhul subay ihbar mektubuna, sitelerin ödemesinin yapıldığı askerlerin kredi kart numaralarını da eklemişti. Kredi kartlarının yanı sıra sitelerin emir komuta zinciri içerisinde hazırlandığına yönelik bir de ıslak imzalı belge bulunuyordu. Belgede 14 ismin konudan haberdar edildiği açıkça görünüyordu.

Andıçta imzası bulunan subaylar arasında Hasan Iğsız, Mehmet Otuzbiroğlu, İsmail Hakkı Pekin, Hıfzı Çubuklu, Mehmet Eröz, Mustafa Bakıcı gibi generallerin yanı sıra Albay Dursun Çiçek'in de imzası vardı.

Iğsız'ın notu

Belgede en dikkat çeken bölüm ise dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın imzasının yanına düştüğü nottu: Notta: Sn. K.'a arz" denilerek, konunun Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a bildirildiği açıkça görünüyordu. Andıcı doğrulayan bir diğer isim de Dursun Çiçek oldu. Çiçek, İstanbul'daki İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın görüldüğü davada, komutanlarının emriyle sitelerin açıldığını ve kredi kartları çıkartıldığını itiraf etti.

Mehmet Baransu / TARAF

HABERE YORUM KAT