1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ateşkes görüşmelerine hazırlanan İsrail bir gecede 61 Gazzeliyi katletti
Ateşkes görüşmelerine hazırlanan İsrail bir gecede 61 Gazzeliyi katletti

Ateşkes görüşmelerine hazırlanan İsrail bir gecede 61 Gazzeliyi katletti

Gazze'nin güneyindeki ana şehir Han Yunus'ta ve başka yerlerde bombardıman ve çatışmalar rapor edildi.

18 Mart 2024 Pazartesi 11:30A+A-

Gazze Sağlık Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Katar'daki yeni ateşkes görüşmelerine müzakereci göndermeye hazırlandığı sırada, gece boyunca düzenlediği saldırılarda en az 61 Filistinlinin öldüğünü söyledi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, İsrail güvenlik kabinesi ve savaş kabinesinin "Doha'ya hareket etmeden önce müzakerelerden sorumlu heyetin yetkisine karar vermek üzere" toplanacağı belirtildi.

Açıklamada, Hamas'ın çatışmalara ara verilmesi ve rehinelerin serbest bırakılması için yeni bir teklif sunmasının ardından başlayan görüşmelerin son turu için heyetin ne zaman yola çıkacağı belirtilmedi.

Beş ayı aşkın süredir devam eden İsrail kuşatması ve saldırıları Gazze Şeridi'nde korkunç insani koşulların ortaya çıkmasına neden olurken, Birleşmiş Milletler kıyı bölgesinde yaşayan 2,4 milyon insanın kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu konusunda defalarca uyarıda bulundu.

Kıbrıslı yetkililer, Gazze'ye yardım kamyonlarının akışı yavaşlarken, ikinci bir geminin gıda ve insani yardım malzemeleri getirmek üzere yeni deniz koridoru kapsamında Kıbrıs'tan yola çıkacağını söyledi.

Cumartesi günü Amerikan yardım kuruluşu World Central Kitchen, ekibinin, deniz yoluna öncülük eden İspanyol yardım gemisi Open Arms tarafından çekilen bir mavnadan malzemeleri boşaltmayı tamamladığını söyledi.

Birleşmiş Milletler, Gazze'nin kuzeyine ulaşmakta özellikle zorluk çekildiğini, bölge sakinlerinin hayvan yemi yemek zorunda kaldıklarını ve bazılarının bölgeye ulaşan az sayıdaki yardım kamyonuna hücum ettiklerini bildirdi.

Gazze'nin güneyindeki ana şehir Han Yunus'ta ve başka yerlerde bombardıman ve çatışmalar rapor edildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Deyr el Belah'taki evleri vurulan aynı aileden 12 kişinin gece boyunca devam eden saldırılarda hayatını kaybedenler arasında olduğunu açıkladı.

Çatışmalar nedeniyle yerlerinden olan Gazzelilerin çoğu Mısır sınırındaki Refah'a sığındı; İsrail ise zaman vermeksizin kara bu bölgeye kara saldırısı başlatma tehdidinde bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'e "insanlık adına" Refah'a saldırı düzenlememesi çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT