1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Atatürk’ü koruyan siyahiler efsanesi
Atatürk’ü koruyan siyahiler efsanesi

Atatürk’ü koruyan siyahiler efsanesi

Amerika’da Atatürk büstü önünde fotoğraf veren siyahilerin “gerçek” hikayesi ortaya çıktı.

10 Ekim 2020 Cumartesi 10:47A+A-

HAKSÖZ HABER

Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan çatışmalardan dolayı alevlenen Türk ve Ermeni milliyetçiliklerinin medyadaki yansıması içler acısı bir durumu ortaya koyuyor. Bir de işin içine “Atatürk” girdiği zaman hepten trajikomik bir hal alan bu durumun güzide örneklerinden birisi Amerika’da yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Ermenilerin Amerika’da Atatürk büstü önünde yaptıkları eylem siyahi güvenlik görevlerinin büstü koruduğu iddiasıyla gündeme gelmişti.

Habere balıklama atlayan Kemalist medya (Cumhuriyet, Yeniçağ, TELE1 ve Ensonhaber'de de aynı haber yayınlandı) siyahilerin “Atatürk sevgisini” tüm dünyaya ilan etmişlerdi. Açıkçası olayı ilk gördüğümüzde aslı neymiş acaba diyerek araştırma yapmış ancak şüphemizi doğrulatacak veya yanlışlatacak bir veri bulamamıştık. Söz konusu veri teyit.org tarafından yapılan haber ile elimize ulaşmış bulunuyor. Mantıki hiçbir açıklaması olmayan “siyahilerin Atatürk sevgisi” saçmalığı, Kemalistler tarafından "bak görüyorsunuz işte tüm dünya Atatürk’ü ne kadar seviyor" dercesine önümüze konuluyor. Artık gına gelen bu sevgi şiddetinden siyahiler de nasibini almış oldu.

Amerika’daki bir Türk vatandaşının özel güvenlik şirketinin siyahi çalışanlarını büstü korumak üzere vazifelendirdiğinin anlaşılması, Kemalistlerin gazını almamış herhalde ki hala haberi sitelerinden kaldırmamışlar. Olan tabi ki yine Amerikalı siyahilere oluyor. Anlamsız bir mücadelenin(!) içerisine çekilen siyahiler olayın ne olduğunu bile anlamamışlardır büyük ihtimalle. (Fotoğrafın sağındaki güvenlik görevlisinin "what?!" dercesine duruşundan öyle olduğu belli oluyor.) Amerika’daki Atatürk büstünün de en az Türkiye’dekiler kadar anlamsız olduğunu bu “yanlış anlaşılma” sayesinde görmüş oluyoruz.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum