1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Atatürkçüler Ayasofya’nın Cami Olmasını Hazmedemiyor!
Atatürkçüler Ayasofya’nın Cami Olmasını Hazmedemiyor!

Atatürkçüler Ayasofya’nın Cami Olmasını Hazmedemiyor!

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden yapılan açıklamada, Atatürk’ün müzeye çevirdiği Ayasofya’nın yeniden cami olarak açılmasının laiklik ilkesine ters olduğu ve bunun kabul edilebilir olmadığı belirtildi.

14 Temmuz 2020 Salı 20:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden yapılan açıklamada, Atatürk tarafından müzeye çevrilen Ayasofya’nın yeniden cami olarak açılmasının laiklik ve ulus-devlet modeline yönelik bir tasfiye adımı olduğu ifade edildi.

Ayasofya’nın camiye çevrilmesindeki asıl nedenin Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı olduğu bildirilen açıklamada, Atatürk’ün 1934 yılında Ayasofya’yı müzeye çevirerek barışa bir adım attığı şeklinde ifadelere yer verildi.

Cami olarak kullanılan bir ibadethaneyi müzeye çevirmek insanlığa nasıl bir barış getirebilir ki acaba! ADD’nin açıklamasına bakılırsa Kemalistler, Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasını hazmedemiyor. Ayasofya’nın ibadete açılmasının ardından yapılan sevinç gösterilerinden medyadaki haberlere kadar her detaydan laiklik ve Atatürk düşmanlığını çıkaran Kemalist zihniyet, “laiklik elden gidiyor” paranoyasına kapılmaya başladı bile.

Baksanıza Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Ayasofya’nın ibadete açılması yetmez. Bir medresenin de açılması zorunludur.” sözlerine tepki gösteren ADD, “Bu zat kendisini Suudi Arabistan, Yemen, Afganistan, Pakistan, Malezya’da zannediyor.” ifadesiyle cevap veriyor. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen laik bir Türkiye, nasıl medrese açmaktan bahseder? Üstelik Atatürk’ün açtığı bir kurumun başındaki kişi bunu diyorsa!

ADD, bu ifadeleri hazmetmemiş olmalı ki Diyanet İşleri Başkanına Tevhid-i Tedrisat Kanunu’na muhalefetten suç duyurusunda bulunmuş. Kemalistler, bir kez daha halkın temel değerlerine düşmanlık yaparak İslam düşmanı ve özgürlük karşıttı olduklarını tescillemiş oldular.

ADD'nin açıklamasının tam metni:

ata1.jpgata2-001.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum