1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ata İttifakı ortağı doğru adresi bulmuş!
Ata İttifakı ortağı doğru adresi bulmuş!

Ata İttifakı ortağı doğru adresi bulmuş!

ATA İttifakı'nda yer alan Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz, Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını açıklamış.

21 Mayıs 2023 Pazar 10:46A+A-

HAKSÖZ HABER

Irkçı Sinan Oğan'ı Cumhurbaşkanı adayı gösteren ATA İttifakı ortaklarından Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz, sosyal medya hesabından partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) kararını açıkladı.

Ata İttifakı'na gönül vermiş değerli arkadaşlarım, sizler Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçiliğini düstur edinmiş zeki ve iradesi bağımsız vatan evlatlarısınız. Sizlere istikamet belirlemek kimsenin haddi değildir.

Öncelikle mevcut iktidardan kurtulmamız elzemdir. Bunun yolu ideallerimize uymasa dahi kontrol altında birlikte hareket edilebilecek bir müttefiktir. Zira tarafsız kalmak mevcut iktidara dolaylı destek vermektir. Bu benim şahsi fikrimdir.

Adalet Partisi'nin GİK kararı, ittifak ortaklarımızla birlikte belirlediğimiz şartlar yazılı olarak teminat altına alınmak suretiyle başkaca hiçbir beklenti içinde olmadan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermek ve bize gönül verenleri daha fazla sürüncemede bırakmamak olmuştur. Resmi kararımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun Pazartesi günü genel merkezimize yapacağı ziyarette açıklanacaktır.

Vecdet Öz isabetli bir kararla Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır aldıklarını ilan ediyor. Oğan’dan da aynı açıklamayı bekliyoruz. Türk milliyetçilerinin PKK’nın da desteklediği adayı desteklemeleri onlar için tutarsızlık olmayacaktır. Zaten İslam düşmanlığı söz konusu olduğu vakit milliyetçilerin geniş bir kesimi ittifak oluştururken zorlanmamaktadır.

Irkçı Kılıçdaroğlu aslında doğrudan Ata İttifakı’nın adayı olarak bile seçimlere katılabilirdi. Şimdi sıra Oğan ve Zafer Partisi’nde… Birlikteliğiniz daim olsun. Hem dünyada hem ahirette!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum