1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Asya Konvoyu Tahran'da Temaslarını Sürdürüyor
Asya Konvoyu Tahranda Temaslarını Sürdürüyor

Asya Konvoyu Tahran'da Temaslarını Sürdürüyor

Hindistan yola koyulan Asya Konvoyu, Gazze'ye varmak için çıktığı yolculukta İran durağında. Konvoydaki aktivistler Tahran'da temaslarda bulunuyorlar.

14 Aralık 2010 Salı 10:08A+A-

Beş yıldır kuşatma altında bulunan Gazze ile dayanışmak ve üzerindeki kuşatmayı kırmak için çoğunluğu Asya ülkelerinden olmak üzere onlarca aktivistin katıldığı Asya Konvoyu yetkilileri Tahran'da bulundukları süre içinde Filistin Enformasyon Merkezi'nin bürosunu da ziyaret ederek, günün yirmi dört saatinde Filistin haberlerini dünyaya duyuran merkezin çalışmalarına hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Tahran muhabiri konvoydaki yetkililerin merkeze yaptıkları ziyaretle ilgili olarak şu bilgiyi verdi: "Asya Konvoyu aktivistlerinden Hindistanlı Beşiruddin Seharği beraberindeki heyetle Filistin Enformasyon Merkezi'nin Farsça bölümünün editörüyle görüştü. Seharği görüşmede işgale karşı direnen, hakkını geri getirmek için mücadele eden Filistin halkının yanında olduklarını ifade etti."

Hindistan'daki Cemaat-i İslami üyesi olan ve kafilenin koordinatörleri arasında yer alan Beşiruddin Seharği ziyaret esnasında yaptığı açıklamada ayrıca, Filistin davasının sadece Filistinlilerin davası olmadığını belirterek, bu davanın dünyadaki bütün Müslümanların hatta bütün özgür insanların davası olduğunu, onu savunmanın öncelikle dini ve insani bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkeziyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Seharği sözlerini şöyle sürdürdü: "Sekiz dilde yayın yapan Filistin Enformasyon Merkezi, Filistin halkıyla Filistin davasını dünyaya duyurmada büyük bir görev yapıyor. Bu konuda öncü bir konuma sahip. Urduca ve İngilizce dillerinde yapılan yayınlar Hindistan'da en fazla takip edilen sitelerden. Aynı zamanda önemli bir kaynak olarak görülüyorlar. Filistin'le ilgili haberlerin yaklaşık yüzde doksanını Filistin Enformasyon Merkezinden aldığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Bu sitelerdeki konuları takip ederek Müslümanların bilinçlenmesini istediğimiz gibi, Filistin'de meydana gelen yıkımın, katliamın ve baskıların da bilinmesini istiyoruz."

Aynı zamanda Cemaat-i İslami'nin gençlik hareketinin yetkililerinden biri olan Seharği Asya'da ilk defa oluşturulan bu konvoya Hindistan'dan değişik siyasi ve dini hareket ve akımlardan altmış kişinin katıldığını belirtti.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)'a da sözü getiren Seharği şunları söyledi: "Hamas hareketini kendi hareketimiz, direnişini kendi direnişimiz olarak görüyoruz. Müslümanların en şerefli en mukaddes mekânlarını savunmasından dolayı onunla iftihar ediyor ve onun çizgisinde yürümeye çalışıyoruz. Şerefli ve izzetli bu direniş hareketini desteklediğimizi söylüyoruz."

HABERE YORUM KAT