1. HABERLER

  2. HABER

  3. Askerlik Yasası En Kısa Sürede Meclis'te
Askerlik Yasası En Kısa Sürede Mecliste

Askerlik Yasası En Kısa Sürede Meclis'te

Bozdağ: "Askerlik süresine ilişkin düzenleme detayları yasa ile belli olacak, yasa da en kısa sürede meclis gündemine getirilecek."

04 Ekim 2013 Cuma 17:48A+A-

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bazı temaslarda bulunmak ve TİKA'nın açılışlarına katılmak üzere geldiği Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, gazetecilerin "askerlik süresinin 12 aya kısaltılmasına" ilişkin sorusu üzerine, bu konuda hükümet ile Genelkurmay Başkanlığı arasında mütabakat sağlandığını belirtti.

 "Askerlik süresine ilişkin düzenleme, detayları yasa ile belli olacak, yasa da en kısa sürede meclis gündemine getirilecek" diyen Bozdağ, askerlik süresinin ne kadar olacağı ve yeni düzenlemenin şu an askerlik görevi yapanları kapsayıp kapsamayacağı konusunda detaylı bilgisi olmadığını kaydetti. 

Kılıçdaroğlu WC'nin kapısında sıkışmış insan pozisyonunda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Demokratikleşme Paketi'nde yer alan alfabede yeni yer alacak harflerle" ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin, şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun atılan demokratikleşme adımları, Türkiye'de sağlanan hürriyetin genişletilmesi konusundaki imkanlar noktasında Kılıçdaroğlu sıkışmış bir hal arzediyor. WC aklına geldiğine göre, herhalde sayın Kılıçdaroğlu WC'nin kapısında sıkışmış insan pozisyonunda.

Halbuki, bence sayın Kılıçdaroğlu demokratikleşeme insan hak ve hürriyetleri konusunda atılan adımlar karşısında sıkışacağı yerde, aklına ilk WC geleceği yerde, bu adımlara destek vermesi, daha ileri adımlar atılması konusunda da kendi önerilerini ortaya koyması beklenirdi."

 

HABERE YORUM KAT