1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. 'Asker Kışlaya Dedikçe Daha Çok Ateş Ettiler'
'Asker Kışlaya Dedikçe Daha Çok Ateş Ettiler'

'Asker Kışlaya Dedikçe Daha Çok Ateş Ettiler'

Darbe girişimi sırasında Çengelköy'de vurulan Mustafa Uygun, "Vatan hainleri, ordu kışlaya gibi sözler söyledim. Bunun üzerine daha çok sıktılar" dedi.

07 Ağustos 2016 Pazar 17:26A+A-

Darbe girişimi sırasında Çengelköy'de vurulan Mustafa Uygun, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş'de istasyon şefi olarak çalışan 42 yaşındaki iki çocuk babası Mustafa Uygun, iş dönüşü Çengelköy'de darbe yanlısı askerlerin yolu kapattığını gördüğünü belirterek, "Üsküdar'da iki uçağın alçak sorti yaptığını gördüm. O zamana kadar darbe olduğuna dair bir fikrim yoktu. Çengelköy'e kadar geldik. Yanımda bir kişi daha vardı. Bizi benzincinin orada bıraktı. Önde 2 polis aracı vardı. Yolun kapalı olduğunu gördük. Arkada askeri araçlar vardı. İlerlemeye devam ettik. İnsanlar sokağa çıkmıştı, ben de onların arasına katıldım. O anda kurşun seslerini duymaya başladım. Asker olduğunu anladığım kişiler, polis karakolunu tarıyorlardı. Üç asker polis karakoluna, bir asker de bizim olduğumuz tarafa ateş ediyordu." diye konuştu.

Uygun, geniş gövdeli bir ağacın arkasına saklandıklarını dile getirerek, "Askerlere, 'Siz kalleşsiniz, neden ateş ediyorsunuz?' dedim. Milletin parasıyla alınan silahlarla millete ateş edildi. Terörle mücadelede Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) omuz omuza mücadele veriyor. Bizim için gurur kaynağıydı. 'Elindeki silahın, kurşunun parasını biz veriyoruz. Bize karşı mı sıkıyorsun? Vatan hainleri, ordu kışlaya gibi sözler söyledim. Bizim bu sözlerimiz üzerine daha çok sıkmaya başladılar." ifadelerini kullandı.

"Ara sokakta 30-35 yaşlarında bir asker beni vurdu"

Uygun, ara sokakta 30-35 yaşlarında bir asker gördüğünü belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başında operasyon beresi vardı, miğfer yoktu. Ben arkamdaki arkadaşlara 'burada asker var, bu tarafa gelin' der demez beni vurdu. Yere düştüm ve kelime-i şehadet getirmeye başladım. Kimse yanıma gelemedi o sırada. Birisinin askere, 'yaralanan var, ne sıkıyorsunuz' gibi şeyler söylediğini hatırlıyorum. Bir süre sonra oranın gençleri geldi. 'Muhtarın bahçesine götürelim' dediler. Beni muhtarın bahçesine götürdükten bir süre sonra bir araca bindirdiler. İlk önce Ümraniye Erdem Hastanesi'ne gittik. Burada ufak bir tedavi gördüm. Kurşunu da burada çıkardılar."

Daha sonra Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini anlatan Uygun, omuriliği zedelendiği için iki kez ameliyat olduğunu, yaklaşık 9-10 gün yoğun bakımda kaldığını söyledi.

Uygun, servise çıktıktan sonra da Erenköy Fizik Tedavi Merkezi'ne yönlendirildiğini aktararak, burada bir ay fizik tedavi göreceğini ifade etti. 

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT