1. HABERLER

  2. HABER

  3. Asiltürk: Saadet Herkesle İttifak Yapar
Asiltürk: Saadet Herkesle İttifak Yapar

Asiltürk: Saadet Herkesle İttifak Yapar

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimde bütün partilerle ittifak yapabileceklerini söyledi.

16 Ocak 2015 Cuma 23:27A+A-

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, SP Haziran ayında yapılacak genel seçimlere bütün partilerle ittifak yapabileceklerini söyledi. Kimseye karşı “ittifak yapmayız” şeklinde bir peşin hüküm içinde olmadıkları ifade eden Asiltürk, tek ölçünün Milli Görüş davasına halel gelip gelmemesi olduğunu kaydetti.

Partisinin İstanbul İl Teşkilatı’nın ilçe başkanları toplantısına katılan Asiltürk, burada yaptığı konuşmada, Milli Görüş’ün mutlaka mecliste olması gerektiğini belirterek, “Mecliste Milli Görüş’ün olması Hakk’ın savunulmasını sağlıyor, azınlık olarak bile mecliste bulunmamız İslam karşıtı kararlar çıkmamasına yetiyor” dedi. Eski Dışişleri bakanlarından Hayrettin Erkmen’in Milli Selamet Partisi’nin bir gensorusu ile görevden düşürülmesini örnek veren Asiltürk, hakkın savunulması için Saadet Partisi’nin önümüzdeki seçimlerde mecliste en az grup kurabilecek kadar milletvekili çıkarması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi’nin Haziran ayında yapılacak seçimlere çok disiplinli bir çalışma temposuyla hazırlandığını kaydeden Asiltürk, “Herkesin kapısını çalacağız ve hikmetle onları Saadet Partisi’ne oy vermeye davet edeceğiz. Kırmadan, dökmeden, hakaret etmeden, incitmeden hikmetle bunu yapacağız. Ayette de öyle buyruluyor zaten, ‘Rabbi’nin yoluna hikmetle davet et.’ Bizim derdimiz bekçiyi dövmek değil, üzüm yemek” dedi.

HABERE YORUM KAT