1. HABERLER

  2. HABER

  3. ASELSAN’da Şüpheli 6. Ölüm
ASELSAN’da Şüpheli 6. Ölüm

ASELSAN’da Şüpheli 6. Ölüm

ASELSAN’daki sır ölümlere Ankara’da bir yenisi daha eklendi. Ölçüm ve Kalibrasyon Mühendisi Erdem Uğur, evinde ölü bulundu.

16 Ocak 2015 Cuma 00:18A+A-

ASELSAN’daki görev yapan 5 mühendisin şüpheli ölümleriyle ilgili tartışmalar sürerken, dün de kurumda çalışan bir mühendis, evinde esrarengiz bir şekilde ölü bulundu. ASELSAN’da Ölçüm ve Kalibrasyon Mühendisi olarak görev yapan 28 yaşındaki Erdem Uğur, birkaç gün önce iş arkadaşlarına mesaj atarak, rahatsız olduğunu ve işe gelemeyeceğini bildirdi. İki gün boyunca Uğur’dan haber alamayan mesai arkadaşları, şüphelenerek Cebeci Mahallesi Akat Sokak’taki bir binanın giriş katındaki eve gitti.

YOĞUN GAZ KOKUSU

Kapıyı uzun süre çalmalarına rağmen içeriden ses gelmeyince durum polise bildirildi. Daha önce 5 ASELSAN mühendisinin şüpheli biçimde ölmesi nedeniyle, ihbarın ardından çok sayıda ekip söz konusu adrese yönlendirildi. Eve gelen polis ekipleri, kapıyı çilingir yardımıyla açtıktan sonra içeriye girdiklerinde, yatakta Erdem Uğur’un cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yeri inceleme ekipleri, yoğun gaz nedeniyle maske takmak zorunda kaldı. Odada, bir mutfak tüpü ile “dikkat et gaz açık” yazılı bir uyarı notu gören ekipler, hemen camları açarak daireyi havalandırdı. 

BİR YILDIR KURUMDAYDI

Uğur’un yatağında üzerinde battaniye örtülü, ağzına dayanmış büyük tüp hortumu de tespit edildi. Bina çevresinde ve dairede detaylı parmak izi araması yapıldı. Toplanan deliller ile A-4 kağıdına yazılı, “dikkat gaz açık” yazısı da incelenmek üzere emniyete götürüldü. Ekiplerin çalışmasının ardından Erdem Uğur’un cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Yazının Uğur tarafından mı, yoksa bir başkası tarafından mı kaleme alındığı inceleme sonucu ortaya çıkacak. Bu arada, 12 Şubat 2014 tarihinden bu yana ASELSAN’da çalışan Uğur’un ölümü, kurumu yasa boğdu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.  

Tüpten hortumla yatağa gaz gitmiş  

Erdem Uğur’un cesedinin bulunduğu yatağın yanında 12 kilogramlık mutfak tüpü dikkat çekti. Tüpten yorganın altına hortum aracılığıyla gaz verildiği ve hortumun da Uğur’un yüzüne çok yakın olduğu belirlendi. Mutfak tüpünün içindeki gazın boşalarak bittiği anlaşıldı. Apartmandaki vatandaşların, önceki akşam yoğun gaz nedeniyle, Başkent Gaz’a ihbarda bulunduğu ve binanın gazının kesildiği öğrenildi.

Ölümü şüpheli diğer mühendisler

ASELSAN’da çalışan 5 mühendis, farklı tarihlerde esrarengiz şekilde ölmüştü.  Hüseyin Başbilen  7 Ağustos 2006’da aracında boğazı ve bileği kesilmiş halde bulunmuştu.  17 Ocak 2007’de ise Halim Ünal, kafasına isabet eden tek kurşunla can vermişti. 9 gün sonra da bir başka ASELSAN çalışanı Evrim Yançeken oturduğu binanın altıncı katından düşerek hayatını kaybetmişti. Üç mühendisin önemli askeri projeler üzerinde çalıştıkları ve bu nedenle öldürüldükleri iddia edilmişti. Ekim 2007’de de yazılım mühendisi Burhanettin Volkan, askerliğini yaparken nöbetçi silahı ile intihar etmişti. 26 Ocak 2013’te ASELSAN Akyurt Tesisleri’nde mikroelektronik güdüm ve elektro-optik grubu projelerde çalışan Hakan Öksüz trafik kazasında ölmüştü. Öksüz’ün kimliğinin, cep telefonunun bulunmaması akıllarda soru işaretleri bırakmıştı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT