1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Artuklu Üniversitesinden Ahmet Ağırakça Açıklaması
Artuklu Üniversitesinden Ahmet Ağırakça Açıklaması

Artuklu Üniversitesinden Ahmet Ağırakça Açıklaması

Son günlerde Sol-Kemalistlerin hedefindeki isimlerden biri olan Ahmet Ağırakça'ya yönelik karalamalara Mardin Artuklu Üniversitesi bir açıklama ile cevap verdi.

15 Mart 2018 Perşembe 17:33A+A-

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça imzasıyla yayınlanan açıklama şöyle:

Son günlerde bir basın organında şahsımı hedefleyen ve Rektörlüğünü yaptığım üniversitenin saygınlığını zedelemeye yönelik yazılı ve resimli iletiyle işlenen haberler yer almıştır.

İyi niyetle bağdaşmayan, mesnetsiz ve toplum nezdinde olumsuz kanaat oluşturmayı hedefleyen bu haberlere ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunluluğu hâsıl olmuştur.

Özel sosyal medya hesabımda yer alan ve Umre ziyaretim sırasında Medine’de bir otel lobisinde ve danışmanlığını yaptığım bir eğitim kurumunda Mardin ve yöresinde giyilen yerel kıyafetlerle yıllar önce çekilmiş iki fotoğrafın “Arap şeyhleri gibi giyiniyor” şeklinde kasıtlı olarak Rektörlük makamında çekilmiş imalarıyla dolaşıma sokulması, iyi niyetten uzak kamuoyunu yanıltma, şahsımın ve üniversitenin itibarını yıpratma amaçlı olduğunu göstermektedir.

Söz konusu haberlerde yer alan iddiaları; rektörlük görevine başlamadan önce emekli öğretim üyesi olarak hayatımı sürdürdüğüm ve rektörlük makam odasıyla hiç bir ilişkisi olmayan 2008 yılında çekilmiş bu fotoğraflar ve öğrenci merkezli eğitim esası üzerine kurulu üniversitemizin bahar şenlikleri kapsamında öğrencilerimize dağıtacağımız yöresel ikramlar için ihtiyaç dâhilinde kamuoyuyla paylaştığımız gıda alım ihale duyurusu üzerinden manipülatif ve alaycı bir üslupla işlemek şeffaf yönetim anlayışını gölgeleme ve şahsımı hedef gösterme saikiyle yapıldığını ortaya koymaktadır.

Basın etiğiyle çelişkili, nezaket sınırlarını aşan bir üslupla, hiçbir nesnel olguya dayanmadan suçlayıcı ifade ve atıflarla dizayn edilen bu haberlerin kasti olarak yapıldığını değerlendirmekteyiz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü

HABERE YORUM KAT

2 Yorum